Kaçak Göçmenleri Tespit Edecek

Kaçak Göçmenleri Tespit Edecek

Sinir Kenti olan Edirne’de düzensiz göçle mücadele çalismalari araliksiz olarak devam ediyor. Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylastiran Mobil Göç Noktasi Araci sayesinde sehrin çesitli noktalarinda emniyet birimleri ile birlikte parmak izi sorgulamasi yapilacak.

Düzensiz göçmenlerin tespiti konusunda baslatilan titiz çalismalar araliksiz olarak devam ederken, kentte hizmete baslayan Mobil Göç Noktasi Araci da mücadelenin kolaylikla yürütülmesine katki saglayacak. Kentin en islek noktalarindan birisi olan Saraçlar Caddesi’nde faaliyete baslayan Mobil Göç Noktasi Araci’nda görevli ekipler, düzensiz göçmen oldugundan süphelendigi kisilerin kimliklerini sorguladi.

Polis ekipleri, düzensiz göçmen oldugundan süphelendikleri ve kimliklerini ibraz edemeyen sahislari Mobil Göç Noktasi Araci’na yönlendiriyor.

Il Göç Idaresi Müdürlügü ekipleri tarafindan araç içerisinde göç veri tabani üzerinden biyometrik parmak izi kontrolü yapiliyor. Bu kontrollerle yasal kalis hakki olmadigi tespit edilen kisiler, geri gönderme merkezine alinarak deport (sinir disi) islemleri baslatiliyor.

Mobil Göç Noktasi Araci, ayni zamanda sok uygulamalarda kentin farkli noktalarinda görev alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile