Kaçak Mahallede Kanalizasyon Çilesi

Kaçak Mahallede Kanalizasyon Çilesi

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde ova koruma alanında kalan yaklaşık 200 ev, imar planı olmadığı için alt yapı hizmeti alamıyor.

Yaz günlerinde eski ana kanalizasyonun patladığı mahalle pis kokudan geçilmiyor. BUSKİ'den kanalizasyonu tamir etmesini isteyen Şirinevler Mahallesi sakinleri, patlayan kollektörden yayılan pis sularının çevre sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Şirinevler Mahallesi sakinleri, Bursa'nın yarısının ruhsatsız binalardan oluştuğunu belirterek, "200'den fazla aile bu bölgede ikamet ediyor. Kanalizasyon ve su mahallemizde mevcut. Ancak eski kanalizasyon patlayınca Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (BUSKİ) haber verdik, bir haftadır gelip tamir etmediler. Kanalizasyondan etrafa yayılan pis sular çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Çocuklar bu suyun etrafında oynuyor. Havalar sıcak olduğu için terasa, balkona çıkmak istiyoruz, kokudan duramıyoruz. Belediye yetkililerinin patlayan kanalizasyonumuzu bir an önce tamir etmelerini istiyoruz" dedi.
CHP Yıldırım İlçe Başkanı Ali Toğan ise, ''İnsan sağlığına ne kadar önem verildiğini görüyoruz. Bugün burada, kanalizasyondan içme suyuna kadar, insan sağlığının hiçe sayıldığını görüyoruz. Bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu insanlar, yokluk ve sıkıntı içinde, eğitimin, sağlığın olmadığı illeri terk edip bu çarpık kentleşmelerde yer bularak hayatlarını idame ettiriyor. Yıldırım'da, ne yazık ki, ne insan sağlığına, ne eğitime, ne de insanların onurlu yaşayışına hiçbir yetkili ve kurum yeterince önem vermektedir. Bu çevreyi düzeltmek sadece masa başında oturmakla olmuyor" diye konuştu.
Bu arada, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in seçim öncesi vaatleri arasında Şirinevler'in imar planı dışında kalan bölgeleri için kentsel dönüşüm taahhüdü de bulunuyor. Toplu Konut İdaresi ile Bursa ovasında kalan kaçak binalara karşılık bölgede uygun alanlara site inşa ettireceğini belirten Başkan Keskin'in TOKİ ile görüşmelerinin halen devam ettiği öğrenildi. Toplu konuttan yer verilecek vatandaşların binaları daha sonra temizlenerek alan planlandığı gibi tekrar tarıma açılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile