Kaçak Yapıyla Mücadeleye Muhtarlardan Destek

İnegöl Belediyesi, yeni yapılacak inşaatlarda izlenecek yolla ilgili mahalle muhtarlarını bilgilendirildi.

Muhtarlar ise İnegöl Belediyesi'nin kaçak yapıyla mücadelesine destek verdi.

Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen ve yeni inşatlar için İnegöl Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgilerin de verildiği toplantıya, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Eşref Yiğit, Adil Kansu, Zabıta Müdürü Gazali Şen ile Zabıta Komiseri Adnan Kansu katıldı.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, kaçak yapılaşmaya asla taviz verilmeyeceğini, bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, Zabıta Müdürlüğü tarafından yeni mahalle olan yerlerde gerekli tespit çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Muhtarların o bölgenin temsilcisi olduğunu söyleyen Adil Kansu, “Zabıta müdürlüğümüzle beraber gerekli tespitlerimizi yapıyoruz. Denetimlerimiz aralıksız sürecek. Bu aşamada muhtarlarımızın da bizlere ve görevli personellerimize gerekli desteği vermeye devam edeceğini umuyoruz. Belediye ile muhtarların el ele vererek koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek" diye konuştu.

TİP PROJELER UYGULANACAK
Yeni mahallelerin yerleşim ve gelişim alanlarının imar planlarının hazırlanmasına devam edildiğini, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile beraber çalışıldığını belirten Kansu, “Bu mahallelerimizde yeni inşaata başlayacak olan vatandaşlarımıza verilmek üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlatılan tip projelerin 15-20 gün içerisinde elimizde olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen bölgelere ilişkin plan çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Kansu, “Kaçak yapılaşmaya karşı ciddi çalışmalarımız olacak. Kaçak yapılaşmayla mücadelede muhtarlarımıza da önemli sorumluluklar düşüyor. Kaçak yapıya el birliğiyle izin vermeyelim” dedi.

GEÇİŞ SÜRECİNDE UFAK TEFEK SIKINTILAR YAŞANABİLİR
Yeni yasayla köylerin 30 Mart’tan itibaren köy statüsünden çıkarak mahalle statüsü kazandığını, taşınmazlarının ise yasa gereği İnegöl Belediyesine bağlandığını hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu “Geçiş sürecinde ufak tefek sıkıntılar yaşanabilir. Hepimiz, halkımıza hizmet edeceğiz. Sizler bizim gözümüz kulağımız olacaksınız. Vatandaşlarımıza birlikte hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaçak yapıların önlenmesi konusunda muhtarlara önemli görevler düştüğünü belirten Kansu, bundan böyle kimsenin ruhsatsız bina yapamayacağını, bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile