Kaçan Kurbanlık Ortalığı Birbirine Kattı

Kaçan Kurbanlık Ortalığı Birbirine Kattı

Kaçan kurbanlık boğa ortalığı birbirine kattı. Trafikte ilerleyen boğaya yoldan geçen araçlar çarptı. 10 kilometre boyunca vatandaşları ve polisi peşinden koşturan boğa güçlükle etkisiz hale getirildi.

Kurban Bayramı'nda kesilmek için Uruguay'dan getirilen boğa, Kasımpaşa'da kamyonetten indirilirken kaçtı. Cadde ve sokaklarda ilerleyen boğa, sahiplerini uzun süre peşinden koştururken, kurbanlığı yakalamayacaklarını anlayan sahipleri durumu polis ve zabıta ekiplerine haber verdi. Onlarca polis, araçların hızla ilerlediği yolda kurbanlığı yakalamak için uzun süre uğraş verdi. Trafiği birbirine katan boğaya Vatan Caddesi'nde hızla gelen bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilde maddi hasar meydana gelirken, kısa bir süre sendeleyen boğa kaçışını sürdürdü. Kasımpaşa'da başlayıp, sırasıyla Galata Köprüsü, Unkapanı, Aksaray ve Vatan Caddesi'nde süren kovalamaca Topkapı'da sonlandı. Bir polis otosuyla çekici tarafından köşeye sıkıştırılan boğa iki iğne yapılarak yaklaşık 40 dakika sonra bayıltılabildi.

Gözleri kapatıldıktan sonra ayakları bağlanan boğa, çekicinin halatı yardımıyla çekiciye konulurken, hayvanın yerde sürüklenmesine olay yerindeki vatandaşlar tepki gösterdi.
Kurbanlığın sahibi Necati Sarı, "Biz kurbanlığı bağladığımız ve gözünü kapattığımız için elimizden kaçtı. Yaklaşık 10 kilometre bizi peşinden koşturdu. Kurban kaçarken birçok araca çarpıp zarar verdi" dedi.

Vatan Caddesi'nde ilerlerken kurbanlık hayvana çarpan Zafer Kaya ise, otomobilinde meydana gelen hasarı kimden tahsil edeceğini bilmediğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile