Kaddafi'den İsviçre'ye ağır fatura

Kaddafi'den İsviçre'ye ağır fatura

Cumhurbaşkanı Hans-Rudolf Merz'in ani Libya ziyareti ve sonrasında devleti adına özür dilemesinin şokunu atlatamayan İsviçre kamuoyu, son iki gündür Libya'da tutulan iki vatandaşlarının serbest bırakılmasını bekliyor.

 

Haftabaşından beri cumhurbaşkanlarının hiç ; beklenmeyen ve ç ; oğu siyasetç ; iye gö ; re kabul edilemeyecek bir anlaşmaya nasıl imza attığını sorgulayan medya kuruluşları , bu haftasonuna kadar Libya ' da tutulan iki İsviç ; relinin ü ; lkelerine geri dö ; nmesini umuyor . Basına yansıyan haberlerde hü ; kü ; mete ait olan ö ; zel bir uç ; ağın Trablus ' a gittiği ve perşembe gü ; nü ; vatandaşlarını geri getireceği yö ; nü ; nde .

Neredeyse tü ; m ü ; lkenin heyecanla beklediği bu gelişmeler yaşanırken bir senedir Dışişleri Bakanlığı ' nın Libya ile yü ; rü ; ttü ; ğü ; mü ; zakerelerin detayları basına yansımaya başladı . Buna gö ; re Libya , krizi bitirmek iç ; in İsviç ; re ' den ö ; zü ; r dilemesinin dışında 20 milyon Frank para , Hanibal Kaddafi ' yi tutuklayan ü ; ç ; Cenevreli polisin gö ; revden uzaklaştırılmasını ve Cenevre polisinin yaşamla alakalı kurstan geç ; mesini talep etmiş .

Bugü ; n olağan Bakanlar Kurulu Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Merz ' in , kabine arkadaşlarına Libya ziyaretinin ve imzaladığı anlaşmanın savunmasını nasıl yapacağı ise merak konusu . ( CİHAN )

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile