Kadem‘de Okuma Yazma Kursu Sertifikaları Verildi

Sur Belediyesi Kadın Destek Merkezi (KADEM) projesi kapsamında açılan okuma-yazma kursu tamamlandı. Kursa katılanların sertifikaları törenle verildi.

Hasırlı Mahallesi‘nde bulunan KADEM projesi kapsamında açılan 4.dönem 1. kademe okuma-yazma kursuna katılan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Sur İlçe Halk Eğitim Müdürü Özcan Eren, Sur Kadın Meclis üyeleri ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Abdullah Demirbaş, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü‘nü kutluyorum. Kadının evden çıkması, sosyal alanla tanışması, toplumun daha da özgürleşmesini sağlayacaktır. Belediye olarak dil konusuna

büyük önem veriyoruz. Türkçe, Kürtçe dilerinde kurslar veriyoruz. Ermenice, Suryanice dillerinde de kurslar vermeye başlayacağız. Ümit ediyorum Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü‘nce ileride Kürtçe kursa katılan kurisyerlerimize de sertifika verecegiz. Toplumun yaşamına adım atmış olan kadınlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra Başkan Demirbaş, Halk Eğitim Müdürü Eren ve Sur Belediye kadın meclis üyeleri okuma-yazma kursuna katılan 7 kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile