Kadıköy'de Faciaya Ramak Kaldı

Kadıköy'de Faciaya Ramak Kaldı

Kadıköy`de, 40 daireli apartmanın bahçesinde park edilen LPG`li otomobilde yangın çıktı.

Çevrede korku ve panik yaşanmasına neden olan yangın sırasında patlamalar meydana geldi .


Apartman sakinlerine ecel terleri döktüren olay saat 12 . 30 sıralarında Sahra-i Cedit Mahallesi Derya Sokak Derya Apartmanı önünde yaşandı . On katlı apartmanın demir kapısını tamir için gelen Metin Katırcı`nın bahçeye park ettiği LPG`li otomobil bir süre sonra motor kısmından yanmaya başladı . Alevlerin kısa sürede sardığı 34 CBB 25 plakalı otomobilde simit şeklinde LPG tankları bulunması çevrede paniğe neden oldu . Vatandaşların haber vermesi üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis kimsenin yaklaşmasına izin vermedi .

Vatandaşların yangın tüpleriyle müdahale ettiği yangın söndürülemeyince itfaiye ekiplerine haber verildi . Bu sırada otomobili tamamen saran alevler binada oturan vatandaşların sağa sola koşuşturmalarına neden oldu . Patlama ihtimaline karşı binadan uzaklaşan vatandaşlar korkulu gözlerle yanan aracı seyretti . Zaman zaman yaşanan küçük patlamalar ise bina sakinlerinin endişelerini daha da arttırdı . Apartman görevlisi Mehmet Özcan , araçtaki LPG`nin heran patlayabileceğini belirterek kimsenin yaklaşmamasını istedi . Tehlikenin farkında olmayan bazı vatandaşlar da evlerinin camlarından yanan otomobilin fotoğraflarını çekmeye çalıştı .

Bu arada , otomobilini saran alevleri söndürmek isteyen tamirci Metin Katırcı`nın çabaları ise yetersiz kaldı . Canını tehlikeye sokarak bir daireden bağladığı hortumla alevlere su sıkan Katırcı`ya polis izin vermek istemedi . Polisin uyarılarına rağmen uzun süre elindeki hortumla yangını söndürmeye çalışan Metin Katırcı , " Kapı tamiri için gelmiştim . Otomobilden indikten bir süre sonra yanmaya başladı . Söndürmek için çok çaba gösterdim , ama olmadı . LPG`li olduğu için patlama tehlikesi var . " dedi . Bir süre sonra gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti . Yangın yaklaşık 15 dakika süren çalışmadan sonra söndürüldü .

Olayla ilgili inceleme başlatıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile