Kadin Balikçilara Yüzde 25 Fazla Destekleme

Kadin Balikçilara Yüzde 25 Fazla Destekleme

8 Ocak’ta baslayan Küçük Ölçekli Balikçilarin Destekleme basvurulari 16 Subat’ta sona erecek. Boyu 12 metreden küçük balikçi gemileri ile iç sularda faaliyet gösteren balikçi gemilerinin tamami desteklemeden yararlanacaklari açiklanirken, katin balikçilara desteklemede yüzde 25 fazla ödeme yapilacagi açiklandi.

Küçük ölçekli balikçilarin desteklenmesi, özellikle kiyi seridinde yer alan ve geçimini balikçilikla saglayan pek çok vatandasin oldugu Mugla’da gerekli sartlari saglayan gemilere boy uzunluguna göre belirlenen miktarlarda gemi basina destekleme ödemesi yapilacak.

Mugla Tarim ve Orman Il Müdürlügünden yapilan bilgilendirmede, boy uzunlugu 4,99 metreye kadar olan gemilere 3 bin 500 TL, 5-7,99 metre arasi gemilere 4 bin 250 TL, 8-9,99 metre arasi gemilere 5 bin 250 TL, 10-11,99 metre arasi deniz balikçi gemileri ile 10 metre ve daha büyük boylardaki tüm iç su balikçi gemilerine 6 bin TL destekleme ödemesi yapilacaktir. Balikçi gemisinin sahibi veya ortagi olan kadinlara; desteklemeye basvurdugu tarihte sahiplik veya ortakligin devam ediyor olmasi ve sahsi veya ortaklari adina desteklemeye bizzat basvuru yapmalari halinde, gemi basina ödenecek birim destekleme tutarinin yüzde 25 daha fazlasi ödenecek.

Basvurularin 16 Subat’a kadar devam edecegi, desteklemeden yararlanmak isteyen balikçi gemilerinin sahipleri veya yetkililerinin, 16 Subat 2024 mesai saati bitimine kadar Il/ Içe Tarim ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. Destekleme basvurusu yapilabilmesi için geminin, basvuru tarihinde geçerli ‘Balikçi Gemileri Için Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine’ sahip olmasi gerekiyor. Ruhsat geçerlilik süreleri dolmus ama ruhsat yenilemek için yasal bir engel bulunmayan gemi ruhsatina sahip balikçilar, destekleme dönemi içerisinde (basvuru son gününden önce) ruhsatlarini yenileyerek, destekleme müracaatlarini yapabilecekler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile