Kadin Çiftçi Kiziyla Birlikte Her Sabah Girdigi 3 Dekarlik Serada Gece Gündüz Çalisiyor

Kadin Çiftçi Kiziyla Birlikte Her Sabah Girdigi 3 Dekarlik Serada Gece Gündüz Çalisiyor

Antalya’nin örtü alti tarimda basi çeken ilçelerden Aksu’da, sebze üretimi devam ediyor. Yaklasik 47 bin dekarda gerçeklestirilen örtü alti üretim de hasatlar, haziran ayi sonuna kadar devam edecek.

3 dekar alanda salatalik ve 5 dekar alanda domates üretimi yapan kadin çiftçi Songül Bulut, her gün sabahin erken saatlerinde baslayip aksam geç saatlere kadar kiziyla serada ürün topluyor.

Antalya’nin Aksu ilçesi Kursunlu Mahallesi’nde 30 yildir çiftçilik yaptigini belirten Songül Bulut, "Kendi basima mücadele ediyorum. Üretmeye devam ediyoruz. 3 dekar alanda salatalik üretiyoruz. Kadin olarak tarim isini devam ettiriyoruz. Üretim yaparak yurt disina daha fazla ürün satmak istiyoruz. Sabah çok erken saatlerde seraya giriyoruz, aksam geç saatlere kadar çalisiyoruz. Ülkemize ürün yetistirmeye devam ediyoruz" dedi.

Iki çocuk annesi Songül Bulut, 16 yasinda kiziyla birlikte çalistigini ifade ederek sunlari söyledi:

"Salatalik su an 10 TL. Maliyetlerimizi kurtarmiyor açikçasi. Çiftçi su an bu fiyatlarla zarar ediyor. Kisin ürün olmayinca çok yüksek rakamlarda satiliyor. 50 derece sicakta üretim yapmaya çalisiyoruz, zahmetli olan bu is için devletimizden yardim bekliyoruz. Mahsullerimizin iyi fiyatlara satilmasini istiyoruz" seklinde konustu.

5 dekar alanda domates de yetistirdigini kaydeden Songül Bulut, "Çiftçiligin keyifli tarafi ürünü toplayip hale gittigimiz zaman, ürünümüz biraz daha fazla rakamlara satilinca keyif aliyoruz. Biraz daha kazanalim istiyoruz. Devletimize yardimimiz dokunsun istiyoruz. Otellere ve yurt disina ürünlerimiz gidiyor. Yurt disina daha çok satilsin istiyoruz. Devletimize destek olmak için biz de çalisiyoruz. Yurt disina giden ürünlerimiz döviz olarak geri dönecek. Kadin olarak devlet yardimi istiyorum. Mücadelemi hiçbir zaman birakmayacagim" diye belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile