Kadın Çiftçi Yarışmada Birinci Oldu Cumhuriyet Altınını Kaptı

Kadın Çiftçi Yarışmada Birinci Oldu Cumhuriyet Altınını Kaptı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’un il finali Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Finalde Çobanlar ilçesinden Mine Kalaycı birinci oldu.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, amaçlarının tarım kesiminde çalışan bayanları verilen eğitimler ve yarışmalarla teşvik ederek, daha bilinçli tarımı yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Erdurmuş, bir hedefe ulaşmak için eğitimin önemli olduğunu, toprakla doğru zamanda buluşturma, hayvanını doğru şartlarda beslemesi gibi alışkanlıkların kazandırılmasını bu eğitimlerle gerçekleştirildiğini belirtti. Erdurmuş, 'Tarım sektöründe yeni teknolojiyi ve bilgileri kullanmak önemlidir. 35 bin çiftçiye ulaşarak eğitim verdik. Açtığımız kurslarda 2 bine yakın çiftçimizi sertifikalandırdık. 'dedi.

Erdurmuş, Afyonkarahisar 'ın 108 milyon dolarlık tarım ihracatı olduğunu ifade ederek burada emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra jüri önünde gerçekleşen yarışmada sorunların büyük bir kısmını doğru cevaplayan Çobanlar ilçesinden Mine Kalaycı birinci oldu. İkinciliği aynı ilçeden Fadime Ulucok aldı. Merkezden yarışmaya katılan Hülya Tankut da üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren bayanlara Vali İrfan Balkanlıoğlu 'nun eşi Esman Balkanlıoğlu tarafından cumhuriyet altını hediye edildi.

Yarışmanın birincisi Mine Kalaycı, bu tür yarışmaların kendileri açısından son derece verimli olduğunu söyledi. Yarışmaya aylar öncesinden hazırlandıklarını ifade eden Kalaycı, “Tarımdan gelen uzmanlar bizlere eğitim ve dersler veriyorlar. Hem teorik hem de uygulamalı olarak yapılan eğitimlerde yanlışlarımızı, eksikliklerimizi görüyoruz. Örneğin yıllardır peynir, yoğurt yapımında yaptığımız yanlışlarımızı görme fırsatı bulduk. Ürün yetiştirme ve hayvan bakıcılığı, yem hazırlamaya kadar bir çok bilgiyi öğrendik.” dedi.

Kalaycı, yarışmada birinci olarak finale gitme şansını kazandığı için mutlu olduğunu, iddiasını sürdürdüğünü kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile