“Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi Yarışması Osmaniye İl Finali Yapıldı

Tarım Bakanlığı’nın ülke genelinde uyguladığı “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi Yarışması’nın Osmaniye il finali yapıldı. Osmaniye ve ilçelerinden 8 yarışmacının katıldığı il finalinde, Kadirli ilçesi Harkaçtığı Köyü’nden yarışmaya katılan Huriye Şekerli birinci olarak Hatay’da düzenlenecek Bölge Finali’nde yarışmaya hak kazandı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan yarışmada Osmaniye’ye yapılacak olan Fıstık Anıtı için aday olan iki heykel izleyicilerin oyları ile belirlendi. Tarım İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri ve “80 Karede Osmaniye’min Hazineleri” adlı sunumların ardından yarışmaya geçildi. Tarım ve Ev Ekonomisi alanında 15 sorunun sorulduğu yarışmada; Kadirli ilçesi Harkaçtığı Köyünden yarışmaya katılan Huriye Şekerli birinciliği alırken, Düziçi Atalan Kasabasından Emine Şahin ikinci ve Sumbas İlçesi Armağanlı Köyü’nden Cennet Avan ise üçüncü oldu. Diğer yarışmacılara katılım belgesi ve hediyelerin verildiği yarışmada, yarışmanın birincisi olan Huriye Şekerli’ye ödülü olan buzdolabı ve katılım belgesini Vali Celalettin Cerrah, yarışmanın ikincisi Emine Şahin’e ödülü olan çamaşır makinesi ve katılım belgesini İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Erkol, üçüncü olan Cennet Avan’a ödülü olan fırın ve katılım belgesini ise Belediye Başkanı Kadir Kara verdi.

Vali Cerrah, yarışmanın sonunda yaptığı konuşmada yarışmada dereceye giren kadın çiftçileri ve katılan tüm yarışmacıları kutlayarak; “Hanımlar, şehirlerde iş sahibi, köylerimizde çiftçi ve her türlü konuda bizlerin hayat ortağıdır. Onlar bize Allah’ın emanetidir. Bu emanetlere sahip çıkmalıyız” dedi. Cerrah, konuşmasının devamında izleyiciler tarafından seçilen Osmaniye Yer Fıstığı Anıtı’nın Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi ortaklığında yapılacağını söyleyerek; “Anıt 3 metre boyunda yapılacak. Kısa sürede yapılacak olan bu anıt, hem Osmaniye yer fıstığımızın simgesi hem de Osmaniye’nin hanımlara ne kadar değer verdiğinin göstergesi olacak” diye konuştu. Cerrah, yarışmada birincilik kazanan Huriye Şekerli’ye Hatay’da yapılacak bölge finalinde başarılar diledi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde yapılan yarışmayı Vali Celalettin Cerrah ve eşi Hülya Cerrah, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Erkol, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcıları Ali Çağlar ve Hayrettin Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin ve çok sayıda Osmaniyeli izledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile