Kadın Çiftçilere Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Kursu Başladı

Kadın Çiftçilere Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Kursu Başladı

Tekirdağ’da tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programı kapsamında 45 kadın çiftçiye yönelik düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu başladı.

Süleymanpaşa Turizm ve Otelcilik Uygulama Oteli’nde yapılan açılış törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen ile çok sayıda davetli ve kadın çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmasında programın amacını ve faaliyetlerini anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sarıkoca, "Bakanlığımız Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ile kırsal alanda kadın girişimciliği güçlendirilmesi çalışmalarına bu yıl ilimiz de dahil edildi. ’Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı’ kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 19-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır" dedi.

"102 KADIN ÇİFTÇİ BAŞVURDU"

Programa ilçelerden toplam 102 kadın çiftçinin başvurduğunu söyleyen Sarıkoca, "Programa konu ile ilgili İlçe Müdürlükleri kanalıyla uygulamalı girişimcilik kursu talepleri 29 Şubat itibari ile bitti. İlçelerimizden toplam 102 kadın çiftçimiz başvurdu. Başvurular incelendikten sonra koşulları uygun olan 63 kişi müdürlüğümüz toplantı salonunda İŞKUR Müdürlüğü ile ön mülakata çağrıldı. 11 Nisan Pazartesi günü 9 günlük eğitime başlandı. Ayrıca kadınlarımıza kendilerini geliştirebilmeleri için Çanakkale ili Gelibolu yarımadasına teknik gezi düzenlenecektir. Eğitimi tamamlayan kadınlarımıza projelerini yazmaları için on gün süre verilecektir. Kadınlar bitkisel ve hayvansal üretim, el sanatları, aile işletmeciliği, kırsal turizm konu başlıklarında proje hazırlayacaklardır. Projeler 24 Mayıs tarihinde proje kapanış töreninde, sergilenecektir. Tüm kadınlarımıza KOSGEB onaylı sertifikaları verilecektir. Dereceye giren ilk üç proje ise Ankara’da Bakanlığımız tarafından düzenlenecek olan yarışmaya katılacaklardır. Burada dereceye giren projeye ise hibe desteği verilecektir. Projemize ilgi gösterip başvuran kadınlarımıza teşekkür ederiz. İlimizden projeye güzel bir talep olmuştur" ifadelerini kaydetti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen de, program hakkında bilgi verdikten sonra "İş kurumu olarak çiftçi kadınlarımızın sağlık sigortalarını yaptık ve günlük 20 TL harcırah ödemesi yapmaktayız. Projenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ve kursiyer çiftçi kadınlarımıza başarılar dilerim" diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Salihoğlu ise, "Bu programın amacı Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı gibi genç girişimcilerin iş kurmaları amacıyla 30 bin TL destek sağlanmasıdır. Bu kapsamda bu programda bir başlangıç olacaktır. Herkesin yapacağı iş için bir eğitim alması lazım. Nasıl ki mühendislik fakültesini bitiren mühendis oluyorsa, bir doktor tıp fakültesini bitirip doktor oluyorsa herkesin kendi yapacağı işe göre uygun eğitim alması lazım. Bu program kapsamında 45 girişimci bayana, 9 günde 70 saatlik eğitim ve sonunda bilgilendirme maksadıyla teknik bir gezi yapılacak ve iş ile ilgili birçok bilgi verilecek. İŞKUR tarafından sigortaları ödenerek, harçlık verilecek. Bu girişimci bayanlarımızın burada temel bilgileri aldıktan sonra kendilerini geliştirerek, uygulama esnasında işlerinin inceliklerini de öğrenerek daha iyi sonuçlar elde edeceklerini düşünüyorum. 10 ilde uygulanan bu eğitimin bütün katılımcılarımıza, ilimize hayırlı ve yararlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile