Kadın Cinayetleri, Muğla'da Protesto Edildi

Muğla'da, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadınlara yönelik işlenen cinayetleri protesto etti.

Adliye önünde toplanan ve bir süre slogan atan grup adına konuşan Ayten Ersoy, kadın cinayetlerinin önlenmesi için kısa sürede yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Boşanmak istediği kocası tarafından 13 Eylül 2013'te öldürülen Sedef Berberoğlu'na adalet için toplandıklarını belirten Ersoy, şöyle konuştu:
"Sedef kardeşimiz, boşanmak istediği ve ayrı yaşadığı eşi tarafından barışmazsa öldürmekle tehdit edilmiş, defalarca polise ve savcılığa şikayetçi olmuştur. Hakkında koruma kararı çıkarılan Sedef kardeşimiz gerçekten korunmadığı için öldürülmüştür. Koruma kararını defalarca ihlal eden ayrı yaşadığı eşine hapis cezası verildi ancak polis bulamadığı için hapis cezası uygulanamadı. Sedef kardeşimizin katilinin en ağır cezayı alması için buradayız."
Sedef Berberoğlunun annesi Gülender Kan ise kızının, eşinin 6'ncı girişiminde öldürüldüğünü ifade etti.

Kızının polis korumasında iken öldürüldüğünü savunan Kan, "İlk mahkemede gördüğüm kadarı ile katilin etrafına etten duvar örülmüştür. Muğla Emniyet Müdürümüze soruyorum; 'Zamanında polisler neredeydi? Benim canım yanana kadar neredeydiniz?' Biz defalarca tehdit aldık. Şikayetçi olduğumuz zaman 'Evinize gidin, öldürücü bir sebep yok' diye bizi geçiştirdiler. Adalet istiyorum, kızımın kanının yerde kalmamasını istiyorum" diye konuştu.

Grup daha sonra dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile