‘Kadın Dostu Kentler Projesi’ İstişare Toplantısı Yapıldı

‘Kadın Dostu Kentler Projesi’ İstişare Toplantısı Yapıldı

Malatya’da ‘Kadın Dostu Kentler Projesi’ istişare toplantısı yapıldı.

Sümerpark’daki Atlas Kafe’de düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kadınların belediye meclislerinde ve belediyelerde daha fazla yer almasını istediklerini ifade ederek, “Başı açık ya da kapalı olsun, ehliyetli ve liyakatlı olan tüm bayan arkadaşları göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya belediyesi tarihinde ilk kez bu kadar kadın meclisi üyesi yer aldığını hatırlatan Milletvekili Çalık, Kadın Dostu Kentler Projesi’ni önemsediklerini vurguladı.

Çalık, kadınlara yönelik olarak kadın sığınma evi ile şiddeti önleme merkezini birçok ilden önce kurduklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya Belediyesi olarak kadınlara yönelik çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ifade edip, bu konudaki çalışmaları dile getirdi.

Çakır, Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında, Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlandı. Kadın Erkek Fırsat Eşitlik Komisyonu kuruldu. Kadınlara yönelik çalışmalar yapılan afişlerle duyuruldu ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

‘Yalnız Değilsiniz’ projesi için mobil araç dizayn edildi.

Malatya Belediyesi, Kadın Dostu Kent çalışmalarında kullanılmak üzere dizayn ettiği mobil bir araçla yardıma muhtaç, kimsesiz, hasta vatandaşlara yardımların daha kısa bir sürede yapılmasını sağlıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu da Kadın Dostu Kentler Projesi hakkında bilgi aktardı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile