Kadın-erkek eşitliğine tiyatro ile dikkat çektiler

Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi tarafından toplumsal alanda, aile içinde kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek amacıyla tiyatrolu bir etkinlik düzenlendi. Aile ortamında yer değiştirmiş kadın ve erkeğin durumunu gözler önüne seren ‘Ötekinin Gözüyle‘



Tayyare Kültür Merkezi Büyük Salon‘da düzenlenen program büyük ilgi gördü. Programa konuşmacı olarak Vali Yardımcısı Mustafa Güney ile belediyeler ve diğer kurumlarda görevli kadınlar katıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, yaptığı konuşmada kadın erkek eşitliğinin Türk İslam kültüründe bulunduğunu belirterek, bu konuda Avrupa karşısında rahat olunması gerektiğini belirtti. Devlet olarak kadın erkek eşitliğini sağlamak amacında olduklarına dikkat çeken Güney, kadınların güçlendirilip iş sahasına girmesi ile aile birliğinin daha da sağlamlaşacağını kaydetti.

Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi İl Koordinatörü Emine Yıldız ise ‘İlimizde 17 İlçe Belediye Meclislerinde Kurulan Eşitlik Komisyonları ve Görevleri‘ konulu sunum yaptı. 2010/10 sayılı İçişleri Bakanlığı‘nın genelgesi kapsamında; Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Eşitlik Komisyonu olarak yoğun çalışma içinde olduklarını anlatan Emine Yıldız, "Toplumsal alanda, aile içinde kadın-erkek eşitliği, eşitsizliğin geleneklerimizin bir parçası olarak görülmesi, aile içinde ortak sorumluluk ve paylaşımın empati yolu ile anlayışla, adil bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla, 12 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımız devam ediyor. Bu amaçla, valiliğimiz Kadının Statüsü Birimi bünyesinde ‘Eşitlik Birimi de kuruldu." dedi.
Kadın-erkek eşitliğine yönelik çalışmaların eşgüdümü ve izlenmesini sağlamak üzere kamu kurumları temsilcileri ile isvil toplum kuruluşlarının katılımı ile Bursa İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu oluşturulacağını bildiren Yıldız, şunları söyledi: "Genelge kapsamında; İl Genel Meclisi ve 17 ilçe belediye meclislerinde ‘Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonları‘ kuruldu. Kadın ve kız çocuklarının sorunlarına yönelik başvuru ve şikayetlerini almak, yerel hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla, ilçe kaymakamlık ve belediyelerinde ‘eşitlik birimleri‘ oluşturuldu."

Program kapsamında ‘eşitliği destekleyici, toplumun farkındalığını artırıcı, bilgi ve bilinçlendirici olması açısından, Kumpanya Tayfası Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Ötekinin Gözüyle‘ tiyatro gösterisi sahnelendi.
‘Ötekinin Gözüyle‘ tiyatro oyununda kadınların erkek tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için kadın ve erkek karşılıklı rollerini oynuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile