Kadin Girisimci 'Çocuklari Gülümseten Sekerleri' 5 Ülkeye Ihraç Ediyor

Sakarya'da hayalini kurdugu is yerini açan kadin girisimci, ürettigi sekerleri Isviçre, Azerbaycan, Gine, Isveç ve Bosna Hersek'e satiyor Imalathanesinde 10 kadini istihdam eden girisimci Yasa: 'Bizim için bir çocuk gülümsemesi olabilmek, kadinlarin basarabildigini gösterebilmek güzel bir sey. Basardik, basariyoruz çok sükür' 'Pandemide sallandik, kapanma noktasina geldik, KOSGEB destegiyle daha saglam, dimdik, önümüzü görerek devam edecegiz insallah'

IBRAHIM YOZOGLU - Sakarya'da hayalini kurdugu is yerini açmayi basaran ve imalathanesinde 10 kadini istihdam eden girisimci Dilek Yasa, "çocuklarin yüzündeki gülümseme olabilmek" için ürettigi sekerleri 5 ülkeye ihraç etmenin mutlulugunu yasiyor.

Kiz kardesiyle bir is yeri açip kendi isinin patronu olmak isteyen Yasa, çocuklarin vazgeçemedigi rengarenk sekerlerden üretmeye karar verdi.

Yasa, geçen yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen Erenler ilçesinde üretim tesisi kurdu.

Dilek Yasa, AA muhabirine, hep is yeri açmayi düsündügünü, kiz kardesi ve arkadaslarinin destegiyle girisimci olmaya karar verdigini söyledi.

Salgina ragmen islerinin iyi gittigini belirten Yasa, "Bizim için bir çocuk gülümsemesi olabilmek, kadinlarin basarabildigini gösterebilmek güzel bir sey. Basardik, basariyoruz çok sükür." dedi.

Yasa, salginin bu kadar uzun sürecegini tahmin edemedigini, biraz zorlansa da ayakta kalmayi basardigini dile getirdi.

Destek için KOSGEB'e basvurdugunu söyleyen Yasa, "KOSGEB destegi de alacagiz nasipse ve bu önümüzü daha güzel görmemizi sagladi. Pandemide sallandik, kapanma noktasina geldik, KOSGEB destegiyle daha saglam, dimdik, önümüzü görerek devam edecegiz insallah. 10 çalisanimiz var günde 10 bin seker üretiyoruz. Istege bagli fazla da üretebiliyoruz. Türkiye geneli her yere veriyoruz, yakin zamanda Isviçre'ye, Isveç'e, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gine gibi ülkelere gönderdik." diye konustu.

- "Çocuklugumuzdan kalan horoz sekerleri, sosyete sekerleri de üretiyoruz"

Yasa, "Hedefimiz tüm dünyaya sekerimizi tanitabilmek ve gönderebilmek. Bunun için çalismaya devam ediyoruz. Sekere güzel talep var. Çocuklugumuzdan kalan horoz sekerleri, sosyete sekerleri de üretiyoruz. Bir çocugun gülümsemesi, hani derler ya 'çocuk aglayinca seker verelim'... Bir çocugun gülümsemesi olabiliyorsak güzel bir sey. Isimiz çok güzel, bütün arkadaslarimizla beraber severek yapiyoruz. Rengarenk farkli farkli sekerler yapiyoruz." dedi.

Kendisi gibi girisimci olmak isteyen kadinlara tavsiyelerde bulunan Yasa, düsünmek ve yapacagina inanmanin yaninda ise bir yerlerden baslamak gerektigini, kendisinin de bunu basardigini dile getirdi.

Yasa, is yerinde su anda 10 kadin, 2 erkek çalisani oldugunu, kadinlarin cesaretli olmalari gerektigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile