Kadin Girisimci Ürettigi Incir Reçeli'ne Aldigi Gida Saglik Sertifikasi Ile Ihracata Basladi

Kadin Girisimci Ürettigi Incir Reçeli'ne Aldigi Gida Saglik Sertifikasi Ile Ihracata Basladi

Aydin’in Nazilli ilçesinde her geçen gün artan kadin girisimcilerin basarilari gurur kaynagi olmaya devam ederken, Aydin’in marka tescilli ürünleri arasinda yer alan incirden elde ettigi reçeline gida saglik sertifikasi alan kadin girisimci Sevgül Batur, ilk ihracatini Hollanda’ya yapacak.



Kadin Girisimci Sevgül Batur’u isyerinde ziyaret ederek Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan onayli gida saglik sertifikasini teslim eden Nazilli Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Sunay Güler ve beraberindeki heyet, basarilarindan dolayi Sevgül Batur’u tebrik ederek bu tür örneklerin ilçede artmasini diledi.

“Cevizli kuru incir reçeli, bundan böyle gida saglik sertifikasiyla ihraç edilecek”

Ilçeye bagli Dallica Mahallesi’nde bulunan Batur’a ait isyerini ziyaret ederek belgesini teslim eden Müdür Güler, “Kuru incir üretimi ve ihracatinda Aydin birinci siradadir. Son yillardaki verilere baktigimizda yillik olarak 11-12 bin tonla incir ihracatimiz devam etmektedir. Bu yil da ayni sekilde ihracatimiz gayet basarili bir sekilde devam etmektedir. Tabi ki burada kuru incir tane olarak ihraç edilirken yillardir toplantilarimizda, egitimlerimizde, çiftlilerimize, isletmecilerimize yönelik ürünün daha çok çesitlendirilerek, daha çok katma deger katarak, farkli ambalajlarda, farkli sunum sekillerinde degerlendirerek istihdama da olumlu katki verecek sekilde bu ihracati çesitlendirmek istedik. Son yillarda baktigimizda kuru incir artik tane olarak degil islem görerek, yani kavrulmus incir, incir ezmesi, incir cipsi, incir lokumu, haslanmis kuru incir ve son olarak 3 gün öncede göndermis oldugumuz cevizli kuru incir reçeli ile yaklasik 10 kalem farkli isimlerle Avrupa’ya ihraç eder hale gelmis durumdayiz. Cevizli kuru incir reçeli, bundan böyle gida saglik sertifikasiyla Avrupali tüketicilerin sunumuna arz edilmis durumda. Bunu da Nazilli’nin Dallica Mahallesi’nde kadin girisimcimiz Sevgül Batur yapti. Biz de kendisine bu anlamda tesekkür ediyoruz. Bir kadin girisimcimizin bunu yapmasi bizim için çok anlamli olmustur. Basarilarinin devamini diliyorum” dedi.



“Nazilli’mizin inciri çok kiymetli”

Zorlu bir yoldan geçerek bugünlere geldigini ifade eden kadin girisimci Sevgül Batur: “Öncelikle bu süreçte her zaman yanimizda olan Nazilli Ilçe Tarim Müdürlügü’müze çok tesekkür ediyorum. Cevizli incir reçelimizin analizini yaptilar ve belgemi teslim ettiler. Incirde aflatoksin olayi çok önemli bir konu. Bu soruna ragmen zor bir belgeyi hak kazanmak benim için büyük basari. Bu anlamda beni yalniz birakmadilar. Her animda her telefon açtigimda bana yardimci oldular. Nazilli’mizin inciri çok kiymetli. Incirimizden çok güzel bir incir reçeli yaptik. Bugünden itibaren de Avrupa’ya ihraç etmeye basladik. Türkiye’mize, Nazilli’mize ayri bir katma deger oldu. Bunun gururu ve mutlulugunu yasiyoruz. Bizler de daha güzel ürünleri ihraç etmek için çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile