Kadın Girişimciler Yemekte Bir Araya Geldiler

Kadın Girişimciler Yemekte Bir Araya Geldiler

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, aldıkları eğitimler sonucu kendi işyerleri açan kadın girişimcilerle akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nin en eski konaklarından biri olan Yağcızade Konağı’nda düzenlenen yemeğe AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, eğitmenler ve kadın girişimciler katıldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve çeşitli kuruluşların düzenledikleri girişimcilik eğitimlerini başarıyla bitiren ve kendi işyerlerini açarak çalışma hayatına katılan kadın girişimciler Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldiler. Eğitim öncesi ve sonrası değişen hayatlarını katılımcılarla paylaşan kadın girişimciler kendilerine bu değişim sürecinde destek verenlere de teşekkür ettiler.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ KADINLARIMIZIN FARKINDALIKLARINI ORTAYA ÇIKARIYOR

Yemekte açılış konuşmasını yapan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, ”Kadınların istihdama katılma oranlarına bakıldığında Avrupa’da ve Dünya’da sonuçlar ne yazık ki iç açıcı değil. Ülkemizde her dört kadından biri istihdama katkı sağlıyor. Kendi işini açan kadın sayısı yüz kişiden yalnızca iki kişi. Hâlbuki Finlandiya ve İsviçre’de bu oran yüzde 80,OECD ülkelerinde ise yüzde 55’ler seviyelerinde. Uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle farkındalık oluşturarak kadınların annelik vazifesinin yanı sıra çok iyi birer iş kadını olabileceklerini de göstermiş oluyoruz. Sizler eğitimlerimize katılıp kendi iş yerlerinizi açarak farkındalıklarınızı ortaya çıkaran özel insanlarsınız. Bizlere bu akşam ev sahipliği yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya ve destek veren milletvekili Ülker Can hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLİK ORANI TÜRKİYE’DE YÜZDE 25,ODUNPAZARI BÖLGESİ’NDE YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı yaptığı konuşmada, KOSGEP ile açmayı planladıkları yeni girişimcilik eğitim kurslarının müjdesini verdi. Başkan Sakallı,”Biz daha önce KOSGEP ile bir kurs düzenlemiştik. Çok keyifli ve eğlenceli bir çalışma olmuştu. Yakın bir zaman içinde yeni bir kurs düzenlemek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kurslara katılan dört girişimci hanımefendi Odunpazarı Bölgesi’nde iş yeri açtılar. Biz Odunpazarı Bölgesi’ni restore çalışmalarına başladığımızda sadece mimari dokuyu güzelleştirip iyileştireceğimizi zannediyorduk. Oysaki yaptığımız işin bu bölgede sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yapıyı iyileştirdiğini de gördük. Birçok hanımefendi bu bölgede girişimcilik yapıyor. Odunpazarı’nda ki iş yeri sahibi olanların yarısı kadın arkadaşlarımız. Kadınların Türkiye genelinde iş hayatına katılımları yüzde 25 civarındayken, bu rakam Odunpazarı Bölgesi’nde yüzde 50’nin üzerinde. Beş yıl önce kadınlarımız bu bölgede iş yeri açmayı düşünmezken bizi her gördüklerinde kendilerine yeni yerler tahsis etmemiz konusunda istekler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR’E VERİLEN HİBE MİKTARI 373 MİLYON LİRA

Yemekte bir konuşma yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Can'da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Eskişehir’e verilen girişimcilik destekleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Can,”Eskişehir’de daha önce kadın kolları il başkanı olarak görev yaptım. Görevim sırasında merkezde, ilçelerde ve köylerde kadınlarla birlikteydim. Birlikteliklerde gözlemlediğim ve beni en çok üzen kadınlarımızın işsizliği oldu. Belli bir yaştan sonra ve özellikle okumamış kadınların işsizlik problemleri, iş aramaktaki sıkıntıları beni çok etkilemişti. Vekil olduktan sonrada kadın istihdamını nasıl artırırız yönünde çalışmalarım oldu. KOSGEP’in hükümetimizin desteğiyle kadın girişimcilerimize verdiği güçle sizin iş yeri sahibi olmanız beni gururlandırdı. Hükümetimiz tarafından Eskişehir KOSGEP’e 2011 yılından 2012 yılı Ağustos ayı başına kadar verilen hibe miktarı 373 milyon lira civarında. Bu da Hükümet olarak istihdam üzerine ne kadar yoğunlaştığımızın açık bir ifadesidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile