Kadin Girisimcilerden 'Findik Yagi Sabunu'

Kadin Girisimcilerden 'Findik Yagi Sabunu'

Ordu Kadin Emegi Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi uzun AR-GE çalismalari neticesinde dogal findik yagindan sabun üretimi için çalismalari tamamladi.

Fatsa Ziraat Odasi Toprak Analiz Laboratuvari’nda yapilan çalismalar neticesinde kadin girisimciler dogal findik yagi, organik kestane bali ve kil karisimindan findik sabunu üretmeyi basardi.

Ordu Kadin Emegi, Kadin Girisimi ve Isletme Kooperatifi Baskani Nurcan Kocamanoglu, “Findik yagi sabunun hikayesi kisisel bir merakla basladi.

Sonrasinda üretime baslayinca kooperatifimizi de kurduk ve findik yagi sabununu üretimini daha da fazla gelistirmek istedik. Sabunun içinde findik, kil ve kestane bali bulunuyor. Durumu ziraat odasi baskanimiza bildirdik ve kendisi de bize laboratuvarini açti. Kimyager Ömer Yildiz Bey de bizlere destek vererek üretime kadin girisimcilerimizle basladik. Yöremizin en kiymetli geçim kaynagi olan findigimizi gida maddeleri disinda kozmetik alaninda da degerlendirmek için bu fikirle üretim yaptik. Insan sagligina karsi hiçbir olumsuz durumla karsilasmadik. Basarili bir ise imza attik. Birçok önemli projeyi kooperatifimizce gerçeklestirecegiz” dedi.

Kocamanoglu, “Findik sabunun Ordu halki tarafindan ilk olarak kabul görmesinden sonra ülkemiz genelinde de kabul göreceginden süphemiz yok. Butik üretimler sonrasi emegimizin karsiligini kadin girisimciler olarak alacagimiza inaniyorum” seklinde konustu.

“Findik oldugunda isin içinde mutlaka ziraat odasi da olmali” diyerek kadin girisimcilere laboratuvarlilarini açtiklarini ifade eden Fatsa Ziraat Odasi Baskani Haydar Gürsu, “Kadinlarimizin emegini gördügümüzde bizler de sessiz kalamadik ve findik sabunu için harekete geçtik. AR-GE çalismalari neticesinde basarili sonuçlara imza attik. Emegi geçenleri tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile