Kadın Girişimcilere Sertifika

Adana Ticaret Odası (ATO), Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) işbirliğiyle gerçekleştirilen, ''Adanalı Kadınlar Mesleki ve Girişimcilik Eğitimi Alıyor, Kadın Girişimciler Kurumsallaşıyor'' projesi kapsamında, uygulamalı girişimcilik ve mikro işletme eğitimini tamamlayan 97 kadın girişimciye sertifika verildi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, yaptığı açıklamada, projeyle kadınların ekonomiye katkılarının arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.

''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'' kapsamında 97 kadın girişimci adayının belge almaya hak kazandığını, ifade eden Menevşe, şunları kaydetti:
''Adana Ticaret Odası olarak bölge iş dünyasını temsil edecek kadın girişimcilerimizi, işletmelerini sağlam temeller üzerine inşa etmeleri için ücretsiz düzenlenen eğitimlerle desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Proje tamamlandığında, 250 kadınımız girişimci adayı, 90 kadınımız bilgisayarlı grafik tasarımcısı olacak. 90 kadınımıza ise yürütmekte oldukları işleri geliştirmeleri adına eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmiş olacaktır. Umuyorum ki bu eğitimleri alan kadınlarımız hem kendi işletmelerini kuracak hem de işletmelerinde istihdam yaratarak ilimizin işsizlik probleminin çözümüne katkı sağlayacak.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile