Merkeze bağlı Derecik köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Sevgül Bozkurt, proje hazırlayarak TKDK İl Koordinatörlüğüne başvurdu.
IPARD-II birinci çağrısında değerlendirilerek kabul edilen proje kapsamında kadın girişimciye 480 kovan, 10 bin adet çakılmış çıta, arıcı barakası, 300 vatlık yenilenebilir güneş enerjisi ve bal üretme ekipmanları verildi.
TKDK Muş Koordinatörü Beytullah Uygur, malzeme tesliminde gazetecilere yaptığı açıklamada, IPARD-II'nin ilk çağrısında koordinatörlüğe 116 proje geldiğini belirterek, 'Bunlardan 22'si desteklenmeye uygun görüldü. 22 projemizden de 7'si arıcılık projesiydi.' dedi.
Muş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Aydın Bağlan ise proje çerçevesinde önceliği kadın girişimcilere verdiklerini kaydetti.
Sevgül Bozkurt ise arıcılık yapmak istediği için bir proje hazırladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
'Eşim köyün imamı. O da arıcılıktan anlıyor. Boş zamanlarında bana yardımcı olacaktır. Benim üç çocuğum var. Hem ev işi hem de arıcılık yapacağım. Arıcılık mesleğimi kayınbabamdan öğrendim. Biz ailece bu işin içinde olduğumuz için zor değil. Kadınların bu tür projelere başvurmalarını öneriyorum. Devletimiz kadınlara destek veriyor. Evde boş oturmaktansa bu tür projelere başvurup bizler de geçimimizi sağlıyoruz.'
Kadın Girişimciye Arıcılık Desteği
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğüne başvuran kadın girişimciye, 480 kovan, arıcı barakası, güneş enerjisi ve bal üretme ekipmanı verildi.