Kadın Hikayeleri Projesi

Kadın Hikayeleri Projesi

Samsun’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 81 ilden rol model kadının katılımı ile düzenlenen “Samsun’da Kadın Hikayeleri Projesi” 2013 yılında daha geniş kapsamlı yapılacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başta Samsun Valiliği olmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Kadın Girişimcileri Destekleme ve Kültür Derneği (KAGİD), Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Canik Belediyesi, Samsun İl Özel İdaresi işbirliği ile gerçekleştirilen Samsun’da Kadın Hikayeleri Projesi ülke genelinde ses getirmeye devam ediyor.

8 Mart 2012 Dünya Kadınlar Günü’nde Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un himayesinde Samsun’da gerçekleştirilen ve 81 ilden rol model kadınların katılımı ile hayat bulan projede yer alan kadınlar illerinde Samsun’u anlattılar, ülke genelinde büyük bir Samsun sinerjisinin oluşmasına katkı sağladılar.

Valiliğin girişimleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü’nün aynı konsepti daha da genişleterek Samsun’da bakanlık nezdinde gerçekleştirme önergesi Samsun’un rol modeli Muradiye Ergin, Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Sosyal Hizmetler Uzmanı Hicran Karadoğan Kınık ve KAGİD Başkanı Satı Düzgün, organizasyon ve proje bilgilerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile paylaştı.

Görüşme esnasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bu çalışma hakkında, “Samsun Valiliği tarafından gerçekleştirilen Samsun’da Kadın Hikayeleri Projesi ile ilgili yansımaları bize olumlu yönde ulaştı. Bu nedenle gelecek yıl projenin tekrar Samsun’da yapılması önerisine olumlu bakıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile