Kadın İstihdamına İşkur ve Yazaki Desteği Devam Ediyor

Kadın İstihdamına İşkur ve Yazaki Desteği Devam Ediyor

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile YAZAKİ Otomotiv Yan Sanayi A.

Ş. arasında UMEM Projesi kapsamında imzalanan 750 kişilik “Kablo Ağı Bantlama Elemanı” mesleğinde istihdam garantili kurs programına 300 kişi başladı.

450 kişinin daha program kapsamında işe alma süreci ise devam ediyor. Yapılan sözleşme ile fabrikada 20 gün süreli kurs programı düzenlenecek ve üç aylık işbaşı eğitim programı yoluyla işsizlerin meslek edinmeleri sağlanarak istihdamları gerçekleştirilecek. Kursiyerlere, kurs programı süresince günde 20 TL kursiyer ücreti, işbaşı eğitim programı süresince de günlük 25 TL'den aylık yaklaşık 650 TL ödeme yapılacak. Ayrıca, eğitim programı süresince, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortaları ile Genel Sağlık Sigortası primleri de İŞKUR tarafından ödenecek.

Başvurular şahsen İŞKUR’a yapılıyor ve firma tarafından başvuru için kadınların 30 yaşını geçmemiş olması isteniyor.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “YAZAKİ A.Ş. işletmesi dünyada ve ülkemizin farklı illerinde üretim yapıyor. UMEM kapsamında İŞKUR’un firmaya verdiği destekle İlimizde ciddi bir kapasite artırımına gidildi. Kapasite artırımından doğan ihtiyacın İlimizden karşılanabilmesi için; en az ilköğretim mezunu, vardiyalı sistemde çalışabilecek iş arayan kadınların bu programa katılarak istihdamda yer almalarını bekliyoruz. Diğer taraftan, toplumun temel taşı olan ailenin ekonomik açıdan desteklenmesi noktasında kadın istihdamının önem kazandığı günümüzde, böyle büyük bir istihdam kapısının aralanmasının İlimiz ekonomisi bakımından da önemlidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile