Kadin Kasap

Kadin Kasap

Ordu’da 8 yil önce kanser hastaligi nedeniyle esini kaybeden Saniye Bayburt, kocasindan miras kalan kasap dükkanini kizlari ile birlikte isletiyor. Bayburt, esinin mirasini en güzel sekilde yasatmak için ailecek çalistiklarini belirtiyor.

Fatsa ilçesi Yaliköy Mahallesi’nde yasayan Saniye Bayburt, evlendiklerinde kasap olan esinin yanina yardima giderek, bu isi ögrendi. Sonrasinda kendilerini ait isyerini açan çift, bir süre bu sekilde çalisti. Ancak Saniye Bayburt’un esi 8 yil önce kanser hastaligi nedeniyle hayatini kaybetti. Esinin yillardir islettigi kasap dükkanini kapatmak yerine kizlari ile birlikte devam ettirmeyi düsünen Saniye Bayburt, kocasinin mirasini kizlarini ile birlikte basarili bir sekilde yürütmenin hakli gururunu yasiyor.

Kizlari ile birlikte isyerinde müsterilere hizmet veren Bayburt etleri parçaliyor, pisiriyor ve servis ediyor. Çocuklarinin da baba mirasi bu iste çalismasinin kendisini mutlu ettigini söyleyen Bayburt, disaridan isçi almadiklarini, kimi zaman torunlarinin da is yerinde vakit geçirdiklerini belirtiyor.

“Burasi esimden bize emanet”

Esinin vefatindan sonra is yerini çalistirmayi sürdürdüklerini ve disaridan isçi almadiklarini söyleyen Saniye Bayburt, “Evlendigimizde esim kasapti, onunla beraber yardim için çalisarak bu isi ögrendim. Bu is yerini açtigimiz yil esim rahatsizlandi, 4 sene 2 ay yasadi, sonrasinda vefat etti. Ben de birakmaktansa kizlarimla birlikte devam etmeye karar verdim. Esim vefat edeli 8 yil oldu ve o günden bu yana kizlarimla birlikte isyerimizi çalistiriyoruz. Disaridan isçi almadik, kimi zaman torunlarim da yardimci oluyor, hep birlikte çalisiyoruz. Burasi esimden bize bir emanet, o nedenle devam ettirmek istiyorum” diye konustu.



“Insanlar kasap reyonunda bizleri görünce sasirsa da olumlu tepkiler aliyoruz”

Saniye Bayburt’un kizi Betül Ünlü ise çocuklugundan itibaren babalarinin yaninda olduklarini ve bu isi yaptiklarini söyledi.

Babasinin vefatinin ardindan annesi ile birlikte baba mirasi isyerini çalistirmayi sürdürdüklerini ifade eden Ünlü, “Güzel ilerliyor, bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Babamin emanetini güzel bir sekilde sürdürdügümüzü düsünüyoruz. Bazi müsterilerimiz kasap olarak kadinlari görünce sasiriyor ama güzel de yorumlar aliyoruz, o nedenle mutlu oluyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile