Kadın Kaymakamdan Kahvehanede 'Gönül Sohbetleri'

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde Kaymakam Nazlı Demir'in başlattığı ve kendisinin de katıldığı uygulama kapsamında, haftada bir akşam kahvehanede düzenlenen sohbette, Osmanlı padişahları veya Türkİslam büyükleri hakkında vatandaşlara bilgi veriliyor Kaymakam Demir: 'Esnafımıza, 'Haftada bir akşam belli bir konu başlığında sohbet edelim, ne dersiniz?' diye sordum. Hepsi çok istekli oldu, memnun oldular. Bir bayan olarak kahvehaneye gidip onlarla sohbet etmemden dolayı memnuniyet duyacaklarını, bugüne kadar onlarla böyle bir iletişim kurulmadığından bahsettiler' 'Programda vatandaşlara bilgi yüklemesi yapmıyoruz, onlarla bağ kurmuş oluyoruz. Kültürel bir program. Türkİslam büyüklerimiz, alimlerimiz ve Osmanlı padişahlarının hayatlarını anlatıyoruz'

EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Sulusaray ilçesinde Kaymakam Nazlı Demir tarafından başlatılan 'Gönül Sohbetleri' uygulaması kapsamında haftada bir akşam kahvehanede düzenlenen toplantılarda, tarihte iz bırakmış şahsiyetler hakkında katılımcılara bilgi veriliyor.

Kaymakam Demir'in de katıldığı sohbet programları, haftada bir akşam, belirlenen kahvehanede gerçekleştiriliyor. Toplantılarda, Osmanlı padişahları veya Türk-İslam büyükleri hakkında, alanında uzman kişi tarafından katılımcılara sunum yapılıyor.

Kaymakam Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sulusaray ilçesinde 1,5 yıldır görev yaptığını söyledi. Yozgatlı olduğunu ifade eden Demir, 'Yöremizin kültürü, insanların davranışlarının hepsine hakimiz.' dedi.

Kahvehanede sohbet programlarının geçen yıldan bu yana düşündükleri bir proje olduğunu dile getiren Demir, uygulama ile hem vatandaşlarla bir araya geldiklerini hem de katılımcılara bilgi verildiğini belirtti.

Projeyi hayata geçirmek için kahvehaneleri dolaştığını anlatan Demir, 'Esnafımıza, 'Haftada bir akşam belli bir konu başlığında sohbet edelim, ne dersiniz?' diye sordum. Hepsi çok istekli oldu, memnun oldular. Bir bayan olarak kahvehaneye gidip onlarla sohbet etmemden dolayı memnuniyet duyacaklarını, bugüne kadar onlarla böyle bir iletişim kurulmadığından bahsettiler.' ifadelerini kullandı.

- 'Bilgi yüklemesi yapmıyoruz, onlarla bağ kuruyoruz'

Kırsal bölgelerde kahvehane kültürünün gelişmiş olduğuna dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:

'Ancak kahvehanelerimiz, Osmanlı dönemindeki kıraathane kültüründen uzaklaşmış durumda. Biz de vatandaşlarımızla bir araya gelmek için böyle bir proje geliştirdik. Projemizin ismini de 'Gönül Sohbetleri' koyduk. Programda vatandaşlara bilgi yüklemesi yapmıyoruz, onlarla bağ kurmuş oluyoruz. Kültürel bir program. Türk-İslam büyüklerimiz, alimlerimiz ve Osmanlı padişahlarının hayatlarını anlatıyoruz. Son dönemlerde bazı televizyon dizileri olsun, medya yolu ile olsun maalesef Osmanlı padişahlarını karalama yönünde propaganda yapılmakta. Biz de bunun böyle olmadığını, Osmanlı padişahlarının ömürlerini seferlerde geçirdiklerini vatandaşımıza anlatmaya çalışıyoruz.'

Kaymakam Demir, bugüne kadarki sohbetlerde Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Mevlana'nın hayatını anlattıklarını, İstanbul'un fethini işlediklerini kaydederek, 'Müftülük, Milli Eğitim gibi kurumlardan personelimiz, öğretmenlerimizden gönüllüleri belirliyoruz. Bu kişiler o hafta işlenecek konuya hazırlanıyor. Toplantılar yapıyoruz. Sohbetlerimizde 80-100 kişi oluyor. Yer büyük olsa 200-300 kişi de olacak. Vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Sohbetlerimiz ortalama 2 saat sürüyor.' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile