Kadın Mahkum ve Tutuklular Unutulmadı

Kadın Mahkum ve Tutuklular Unutulmadı

Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan mahkum ve tutuklu kadınlar için eğlence programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından tertip edilen programa Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, Vali Ramazan Sodan'ın eşi Ayşe Sodan başta olmak üzere protokol üyelerinin eşleri de katıldı. Adıyaman'ın mahalli sanatçılarından oluşan müzik grubu çeşitli parçalar seslendirildi.

Neşeli parçalara alkışlarla eşlik eden mahkumlar, hüzünlü parçalarda duygulandı. Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu yaptığıaçılış konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, 'Toplumumuzun ve ailemizin temeli olan kadınlarımızın sosyal ekonomik durumlarını geliştirmek, daha iyi konuma getirmek ve onların mutluluğunu, dolayısıyla insanımızın mutluluğunu sağlamak hepimizin temel görevidir. Bu günün onlar için yeni adımlar atılmasına vesile olmasını temenni ederim ' dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat ise, belediye olarak böyle bir etkinliğe katkı sağlamak istediklerini belirterek, 'Bugün kadınlarımızı yalnız bırakmayalım, cezaevinde de olsa zor şartlarda da olsa gidelim onlara bir etkinlik yapalım diye düşündük ' dedi.

Konuşmaların ardından programa katkı sağlayanlara plaket verildikten sonra protokol üyeleri bayan mahkum ve tutuklulara karanfil ve çeşitli hediyeler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile