Kadin Orkestrasindan Müzige Zarif Bir Dokunus

Kadin Orkestrasindan Müzige Zarif Bir Dokunus

Düzce Üniversitesi Kadin Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi is birliginde düzenlenen “Dünya Kadinlar Günü Kadin Orkestrasi Konseri” gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonunda ki programa, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, protokol üyeleri, ögretim üyeleri ile davetli misafirler ve ögrenciler katilim sagladi.

Konser öncesi bir konusma gerçeklestiren Düzce Üniversitesi Kadin Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sule Çeviker Ay, Dünya Kadinlar Günü’nün öneminden bahsederek kadinlarin hayatin her alaninda esit olmasi gerektigine isaret etti. Türkiye’de kadin orkestralarinin fazla olmadigini vurgulayarak bu programa özel orkestra kuruldugunu sözlerine ekledi.

Bes ilden ve sekiz kurumdan orkestra üyelerini bir araya getiren Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Müzik Egitimi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Dolunay Akgül Baris ise yaptigi konusmada, Düzce’de böyle bir etkinlige katiliyor olmanin ayri bir mutluluk verdigini dile getirdi. Dünya Kadinlar Günü için farkli üniversitelerden bir araya geldiklerini ifade eden Baris, sanati ve müzigi sevdikleri için bu orkestranin kurulmasindan büyük onur duyduklarini dillendirdi.

Açilis konusmalarinin ardindan Savas Incirlioglu’nun direktörlügünde, Nilgün Sazak, Gül Yikilmaz ve Buse Ustaoglu’nun solistliginde gerçeklestirilen konser, ilgi ve begeni ile takip edildi. Oldukça basarili bir sahne performansi sergileyen solistler ve orkestra üyeleri, Dünya Kadinlar Günü kapsaminda müzige zarif bir dokunus gerçeklestirdi.

Programin kapanisinda konusan Rektör Nedim Sözbir, Dünya Kadinlar Günü’nün önemine deginerek orkestranin olusmasinda emegi geçen herkese tesekkürlerini sundu.

Vali Selçuk Aslan ise, bu degerli ve anlamli gün vesilesiyle kadin orkestrasini Düzce’de agirlamaktan büyük keyif duyduklarini belirterek simdiden tüm kadinlarin Dünya Kadinlar Günü’nü kutladi.

Konserin sonunda Selçuk Aslan ve Nedim Sözbir tarafindan Düzce Üniversitesi Kadin Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sule Çeviker Ay, Savas Incirlioglu, Nilgün Sazak, Gül Yikilmaz ve Buse Ustaoglu ile orkestra üyelerine tesekkür belgesi takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile