Kadına Şiddet Ve Çocuk İstismarına Karşı Yürüyorlar

Çanakkale'de kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına "dur" demek için yürüyüşe başlayan 3 kadın, Bandırma'da kadınlar tarafından karşılandı.

Ayvacık ilçesine bağlı Ahmetçe köyünden evli ve 1 çocuk annesi 46 yaşındaki Dilek Taş, Biga ilçesinden 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Hülya Kurt ile Kocaeli'den evli ve 3 çocuk annesi 46 yaşındaki Nursel Karagöz, kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına dikkati çekmek için Ankara'ya kadar yürüme kararı aldı.

3 Mart'ta Çanakkale'den yola çıkan Kurt, Taş ve Karagöz, Bandırmalı kadınlarca şehir girişinde karşılandı.

Dilek Taş, burada yaptığı açıklamada, şu ana kadar 109 kilometre yürüdüklerini söyledi.

Neden yürüdüklerini açıklayan Taş, ''Toplumun ortak sorunlarından birisi olan, bizim vicdanlarımızı çocuklarımıza tecavüz edilmesine, çocuklarımızın geleceğine el uzatılmasına gönlümüz razı olmadı, vicdanlarımız susmadı ve üç kadın üç anne olarak yollara düştük. Taleplerimiz var.'' diye konuştu.

Seslerini duyurmak için gittikleri yerlerin yöresel kıyafetlerini giydiklerini belirten Taş, yolculuklarının yaklaşık 40 gün süreceğini, Bandırma'dan sonra Karacabey, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı'dan araç kullanmayarak Ankara'ya ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

Üç kadın hazırladıkları 10 maddelik dilekçe için 40 gün boyunca yolda imza toplayacak, imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM)’ye teslim edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile