Kadına Yönelik Şiddetin Durması İçin Üstü Açık Otobüsle Broşür Dağıtacaklar

Samsun’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri tarafından 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Samsun Elele' kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında salonlardan çıkan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle kendilerine tahsis edilen üstü açık otobüsle farkındalık oluşturmak için, kentin en işlek caddelerinde anonslar yaparak gezecek ve vatandaşlara 'kadına uygulanan şiddete' karşı duyarlı olmaları için bilgilendirici broşür dağıtacak. Samsun Valiliği çatısı altında kurulan ve içerisinde belediyeler, müftülük ile sivil toplum kuruluşlarının da olduğu 35 kamu kurum ve kuruluşun desteği ile oluşturulan Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından başlatılan kampanyanın tanıtımını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy eşi Hülya Aksoy ile birlikte yaptı. İlkadım İlçesindeki DSİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Birleşmiş Milletler (BM)Kadın Dostu Kentler Projesi Koordinatörü Ruşen Ayaz yaptı. Kent genelindeki kadın ve kız çocuklarının ihtiyaçlarının, sorunlarının giderilmesi için Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı oluşturduklarını belirten Ayaz, “Yapılan eylem planı ile kadınların eğitim, sağlık, istihdam, şiddetle mücadele, karar mekanizmalarına katılım, kentsel hizmetler alanlarında yapılacak olan çalışmalar ile ‘toplumsal cinsiyete dayalı şiddet’ konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bu kapsamda 7-8-9 Mart tarihleri arasında yapılacak kampanya çalışmalarında kentin önde gelen kişileri ve kanaat önderleri kamuoyuna seslenerek ‘Sen de olmaz de, dur de, susma suça ortak olma' çağrısında bulunacak. Kısa bir filminde gösterileceği kampanya ile şiddetin önlenmesi için zihinsel bir dönüşüm başlatılması hedeflerimizin arasında.” dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise ilde kadına şiddeti önleme adına yapılan projeler sayesinde belirli bir mesafe alındığını ancak bu durumun tamamen son bulması için çaba harcadıklarını kaydetti.

Vali Aksoy, "Bugün burada kadına yönelik şiddete karşı bir duyarlılık yaratarak ve toplumsal olarak buna karşı duruşumuzu göstermek adına ildeki bütün kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir kampanya başlattı. Bu nedenle burada bu kampanyanın duyurulması için buradayız. Kadına yönelik şiddet hiçbir gerekçe ile makul gösterilemez. Hangi gerekçe ortaya atılırsa atılsın bunun hiçbir anlamı ve değeri olamaz. Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması adına hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Toplum olarak bu durum karşısında hem fikir olduğumuzu göstermeliyiz. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığını ortaya koymak adına bu kampanyayı başlattık. Samsun’da kadına yönelik şiddet konusunda önemli çalışmalar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Özellikle şiddete uğrayan ve gidecek yeri olmayan kadınlarımız için dünya standartlarında bir 'Kadın Sığınma Evi' yapıldı ve şuan hizmet veriyor. Temennimiz bu tür yerlere hiç ihtiyaç olmaması.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kent merkezinde dolaşarak kadına şiddet konusunda broşür dağıtımı yapacak olan Büyükşehir Belediyesine ait üstü açık otobüse kadınlarla birlikte binen Vali Aksoy ve eşi kampanyaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek otobüs üzerinde bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile