Kadinlar Domates Kasasi Yarismasinda Erkeklere Tas Çikartti

Kadinlar Domates Kasasi Yarismasinda Erkeklere Tas Çikartti

Antalya’nin Kumluca ilçesi ve çevre ilçelerdeki seralarda çalisan vatandaslarin katilimiyla domates kasasi tasima, domates çekme ve halat yarislari düzenlendi.

Kumluca Belediyesi tarafindan Kumluca Sehir Stadi’nda düzenlenen yarismalarda, Kumluca ve çevre ilçelerden katilan kadinlar kiyasiya mücadele etti. Domates kasasi tasima yarismasinda 3 dakikada 24 domates kasasi tasiyan Zeynep Keyikçi birinci, 21 domates kasasi tasiyan Hatice Isik ikinci, 17 domates kasasi tasiyan Hörü Alkan üçüncü oldu. Domates yeme yarismasinda da 3 dakikada 1 kilo 362 gram domates yiyen Aysegül Aydin birinci, 1 kilo 216 gram domates yiyen Ayse Akyürek ikinci, 1 kilo 178 gram domates yiyen Mefaret Ünal ise üçüncü sirada yer aldi. Sekiz takimin katildigi halat çekme yarismasinda ise finalde Kumluca Belediyesi takimiyla karsilasan Kaslilar takimi, zorlu mücadeleyi kazanarak sampiyon oldu. Yarismalar, renkli görüntülere sahne oldu.

Yarismada en fazla domates kasasi tasiyan Zeynep Keyikçi, sera isçisi oldugunu ve her gün sayisiz domates kasasi tasidigini söyledi.

Yarismayi birinci olarak bitirdigi için mutlu oldugunu dile getiren Keyikçi, festival dolayisiyla neseli bir hafta geçirdiklerini kaydetti.



Kaslilar takimi halat çekme sampiyonu oldu

Halat çekme yarismasinda birinci olan Kaslilar takiminin kaptani Saliha Güçlü de serada çalisan kadinlarin hünerlerini sergiledigini belirtti.

Takimiyla gurur duydugunu ifade eden Güçlü, geçen yil ayni yarismada ikinci olduklarini belirterek, “Bu yil birinciligi kaptirmadik” dedi.

Etkinlikte Kumluca Belediyesi tiyatroculari Ugur Duran ve Mehmet Karakaya kisa bir oyun sergilerken, müzisyen Tugba Karakus konser verdi. Yarisma sonunda basarili olan kadinlara protokol üyelerinin esleri tarafindan çesitli ödül ve hediyeler verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile