Kadinlar, Gürsu'da Bir Araya Geldi

Kadinlar, Gürsu'da Bir Araya Geldi

Gürsu Belediyesi, kadinlarin hayata katilimi konusunda yaptigi örnek çalismalara bir yenisini daha ekledi.

Toplumsal kalkinmada kadinlarin rolünü ve potansiyelini vurgulamak, kadinlarin güçlendirilmesi için gerekli adimlari tartismak ve çözüm önerileri gelistirmek amaciyla hazirlanan “Güçlü Kadin Güçlü Toplum Çalistayi” gerçeklestirildi.

Çalistay’a, Bursa ve Gürsu’daki kamu kurumlari yetkilileri, sanayi temsilcileri, sivil toplum kuruluslari yetkilileri, akademisyenler, kadin girisimciler ve çalisanlar katildi.

Kadinlarin sosyo-ekonomik durumu, yeni teknolojilerin ve is modellerinin kadinlarin sosyo ekonomik yasamlarina etkileri, kadinlarin girisimciligi ve isgücüne katilimi, toplumsal cinsiyet esitligi ve kadinlarin güçlendirilmesi, egitim ve farkindalik çalismalari, politika ve yasal düzenlemeler, kurumlar arasi is birligi modelleri gibi konu basliklarinda düzenlenen Çalistay’a yogun bir ilgi vardi.

Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürü Aysegül Coskun, “Mahalle bazli yerel kadin liderleri yetistirecegiz. Hepsi birbirinden degerli ve ilgi çekici egitim ve atölye çalismalarimiz olacak. Kadin ve gençlere yönelik temel yasam becerileri, mesleki beceri ve girisimcilik egitimleri verecegiz. Yetenekli Kadin markamiz altinda çok farkli süreçler öngörmekteyiz” dedi.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Bu Çalistay’in sonunda ortaya çikacak önerileri degerlendirip ona göre adimlar atmayi planliyoruz. Süreci bölgemizdeki tüm aktörlerimizle birlikte planlamak ve yönetmek istiyoruz. Paydaslarimizla birlikte çalisarak kadinlarimizin yasadigi sorunlari anlamak ve çözüm üretmek noktasinda ülkemize örnek olacak bir platform kurmayi hedefliyoruz. Yetenekli Kadin markamiz altinda ilerleyecek süreçlerde web ve mobil uygulamalar da kullanacagiz” diye konustu.

Dr. Gül Çiçek Zengin Bintas’in yönettigi ’Kadinin Ekonomik Hayata Katilimi’ panelinde BEBKA adina Elif Boz Ulutas ve TKDK adina Bilal Tunç konusmaci olarak yer aldi. Prof. Dr. Nimet Korkmaz’in yönettigi ikinci oturumun konusu ise, ’Kadinlarin Sosyal Hayata Katilimi’ oldu. Panelde Gürsu Kadin Girisimi, Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Sümeyye Isik, BUMKAD Kurucu Baskani Ülfet Öztürk, Epsa A.S Yönetim Kurulu Baskani Nurcan Özdemir ile Marmara ve Iç Anadolu Sanayi ve Is Dünyasi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Asli Saka konusmaci olarak yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile