'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'

Hatay Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Erol Bilecik Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda yaptığı değerlendirme konuşmasında, Anadolu coğrafyasının bir gönül coğrafyası olduğunu söyledi.

Batı dillerinde gönülün karşılığı olmadığını ifade eden Lekesiz, Anadolu'nun gönül coğrafyası olmasının beraberinde getirdiği güzelliklerin, zenginliğin olduğunu söyledi.

Hatay'ın Gönül Elçileri Projesi'nde 220 bin kişiyle birinci olduğunu dile getiren Lekesiz, 100 yıllar içerisinde din, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ve benzeri ayrım gözetmeksizin insanların hepsini ne olduğunu merak etmeksizin şefkatle merhametle kucaklayan Hatay coğrafyasının gerçekten gönül coğafyası olduğunu kaydetti.

Hatay'da koruyucu aile kampanyasıyla 110 çocuğun sıcak bir aileya kavuştuğunu belirten Lekesiz, "Yaşadığımız ili, ilçeyi, ülkeyi daha güçlü bir şekilde inşaa etmek için kadınlarla erkeklerin ortak hareket etmesi, omuz omuza vermesi konusunda artık hiç bir şüphe kalmadı. Kadınlar da yaşadıkları ilin ilçenin, ülkenin, dünyanın inşaa edilmesinde daha fazla söz sahibi olmak istiyor. 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi', başta kırsalda yaşayan ve maddi sıkıntı çekenler olmak üzere bir şekilde eğitimden mahrum kalmış kadınlara mesleki eğitime başlamaları ve daha sonra da İŞKUR gibi toplumsal dinamikler aracılığıyla iş bulunmaları ve aile bütçelerine katkıda bulunmaları için oluşturulmuş bir çalışmadır" diye konuştu.

Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz da "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'yle genç kız ve kadınların evde oturmak yerine mesleki açık öğretim diplomasıyla daha kolay iş bulma, sınavsız üniversiteye girme hakkına kavuşacağını belirtti.

Toplantıya, Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile