Kadınlar Kanser Konusunda Bilgilendirildi

Kadınlar Kanser Konusunda Bilgilendirildi

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığınca, kadınlara kanserde erken teşhisin önemi ve kanserden korunma yollarına ilişkin seminer verildi.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından kadınlara yönelik “Kanserden korkma, geç kalmaktan kork” adlı seminer düzenlendi.

Cegerxwin Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, DÜ Hermotoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Ayyıldız, Op. Dr. Özlem Vuran, DÜ Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Hadi Temel ve çok sayıda kadın katıldı.

Açılış konuşması yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, programın yapımında emeği geçenlere ve programa katılanlara teşekkürlerini sundu.

AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kadınların sorunlarının konuşulduğu bir haftada, kadınları yakından ilgilendiren bir konuda program düzenledikleri için kadın kolları teşkilatına teşekkür etti. Akar, “Son derece önemli bir mesele ile karşı karşıyayız. Kanser vakası ve genel manada sağlık meseleleri. Yaklaşık 35-40 yıl önce hatırlıyorum; ‘kanserden korkma geç kalmaktan kork’ diye bu noktada yeterli bir orana yeterli bir merhale eriştiğimiz kanaatinde değilim. Maalesef hala kanser ile mücadelede erken dönemde doktorlara gidip kontrol olmayı, önleyici tedbirleri bir hayli aksatan bir toplumuz. İki tane değerli hocamızla bu meseleyi konuşacağız. Ömürlerinin büyük bir kısmını bu meseleye ayırmış değerli hocalarımızdır. Özellikle kimyasalların kanseri tetiklemesi ve bilinçsiz yaşam. Kanser hastası olan şahıslara ve o ailelere olabildiğince destek olalım. Morale ihtiyaçları var. Desteğe ihtiyaçları var. İnşallah artık hastaları alıp İstanbullara, Ankaralara, başka yerlere götürme ihtiyacı olmaz. İnşallah hastalık da olmaz ama en azından tedavisi olsun, imkanlar burada olsun. Çünkü ciddi bir mali külfeti var hastalıkla mücadelenin. Bütün toplumun kanserle mücadelede el birliği yapması lazım” dedi.

Konuşmaların ardından DÜ Hermotoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Ayyıldız, “Kansere genel bakış”, Op. Dr. Özlem Vuran, “Kanserle mücadele etmenin yolları”, DÜ Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Hadi Temel ise “Plastik hayatlar, içilen plastikler ve kanser” konularında birer sunum gerçekleştirdi. Sunumlara verilen aralarda ise kanser temalı şiirler okundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile