Kadinlar Kendi Kiyafetlerini Tasarliyor

Kadinlar Kendi Kiyafetlerini Tasarliyor

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan açilan giyim ve üretim teknolojisi kursuna katilan kadinlar kendi kiyafetlerini tasarliyor.

Tatvan Belediyesi, kadinlarin sosyal yasamin her alaninda rahatlikla yer alabilmesi amaciyla birbirinden farkli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Kültür Sanat ve Spor Merkezinde açilan giyim ve üretim teknolojisi kursunda kadinlar, kendi kiyafetlerini tasarliyor. Usta ögreticiler tarafindan dikis egitimi verilen kursta, kadinlar bos zamanlarini elbise tasarlayarak geçiriyor.

Tatvan Belediyesinin sanat merkezinde giyim üretimi yapmakta olduklarini belirten Usta Ögretici Gülnur Gültekin, “Burada ögrencilerimiz ile el becerilerini gelistirmek için çalisiyoruz. 20 yildir bu isi yapiyorum. Bos zamanlarini degerlendirmek ve stres atmak için bu isi yapiyorlar. Ögrencilerimiz el becerilerini gelistirip isi ögrendikten sonra siparis üzeri çalisiyoruz. Burada yaptigimiz ürünleri, belediye baskanimizin bizler için açtigi “Emek Bahçesi” dükkâninda satisa sunuyoruz. Ögrencilerimiz de evlerine bir kazanç sagliyor” dedi.

Giyim kursuna bos zamanini degerlendirmek için geldigini söyleyen Semra Piral da, “Evde yalniz kaldigim için sikiliyorum ve güzel isler çikarmak için geliyorum. Çocuklarima, torunlarima ve kendime kiyafetler dikmek istiyorum. Can sikintisindan buraya geldim. Evde kaldigim için sikiliyordum. Pandemiden dolayi da 2 yildir evdeyiz ve zamanimi degerlendirmek için güzel bir firsat dedim ve geldim” seklinde konustu.

Öte yandan, kursa katilan kadinlar tasarladiklari kiyafetleri satisa sunarak ev ekonomilerine de katki sagliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile