Kadınlar Meşalelerle Yürüdü

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonunda gerçekleştirilen 'Kadınlar barış için yürüyor' yürüyüşü Adıyaman'da meşalelerle gerçekleştirildi.

Adıyaman Engelliler çarşısı önünde toplanan bayanlar, Gölbaşı caddesi ve Atatürk caddesinden yürüyerek Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yaptı. 9 Kasım tarihinde Hakkari ve İstanbul'da iki koldan başlatılan 'Kadınlar barış için yürüyor' adlı yürüyüşün Hakkari'den başlayan yürüyüşçüler Şanlıurfa'da göz altına alınmıştı. Bu gözaltı nedeniyle Şanlıurfa'dan Adıyaman'a gelecek grup yürüyüşe katılamadı.
Ellerinde meşaleler ile yürüyen ve slogan atan bayanların slogan atmaması hususunda polis megafonla uyardı. Uyarıları dikkate almayan bayanlar, sloganlar atarak basın açıklamasının yapılacağı yere geldiler.
Gurup adına basın açıklaması yapan Hediye Kılınç, Şanlıurfa'da arkadaşlarının göz altına alınmasının keyfi olduğunu ve barış yürüyüşüne engel olmak istenildiğini ve uygulamayı kınadığını belirtti.
Hediye Kılınç, yıllardan beri kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarının farklı şekillerde devam ettiğini, mevcut sistemin kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin her geçen gün yenilerini ekleyerek varlığını sürdürdüğünü öne sürdü.
Kılınç, "Kadın bilincini yükseltme mücadelesi verdikçe, bizi yok sayan düzene karşı sesimizi daha örgütlü, daha gür yükselttikçe, bizi ikincilleştiren sisteme karşı mücadele ettikçe özgürleşen biz kadınlar, yaşamın her alanında var olmaya devam edeceğiz" dedi.
Basın açıklamasının ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile