Kadınlar neden aldatır ?

Kadınlar neden aldatır ?

Kadınları aldatmaya yönelten 6 olay belirlendi.

 

Gü ; nü ; mü ; zde bir kadın , sorunlu giden bir ilişkinin iç ; inde sıkışıp kalmak ve arkadaşlarına şikayet etmek yerine aldatmayı seç ; ebiliyor . Bilimsel aç ; ıdan konuya baktığımızda gerç ; ekten de ç ; ok ilginç ; veriler ortaya ç ; ıkıyor .

Kadınları aldatmaya yö ; nelten en sık rastlanan 6 durum :

1 . Sıradanlık Eşler Arasına Mesafe Koyuyor

Amerikan St . Johns Sağlık Kurumu ' nda yö ; netici olarak ç ; alışan Psikolog Dr . Nancy O ' Reilly en sık rastlanan aldatma nedenini , sıradan ve sıkıcı bir hayat yaşanması olarak aç ; ıklıyor . Her gü ; n ç ; ocuklar , faturalar , ev işleri derken kendini sü ; rekli tekrar eden bir hayat kadınları bunalıma sü ; rü ; klü ; yor . Bu durumda kendini ev işleri yapan birinden farksız gö ; rmeye başlıyor ve dışarıdan gelen herhangi bir ilgi dikkatini ç ; ekiyor .

Amerikan Oakland Ü ; niversitesi ' nde Sosyoloji Profesö ; rü ; ve Michigan Ü ; niversitesi ' nde araştırmacı profesö ; r olarak ç ; alışan Teri Orbuch , &ldquo ; Eğer eşler arasında duygusal ya da fiziksel bir iletişim sorunu varsa , kadınlar bu isteklerini giderebilecekleri ilişkiler kurmaya yö ; nelebiliyor . Yaşadığınız ilişki sizi mutlu etmiyorsa , bu duyguyu eşinizden başka birinde arayabilirsiniz , &rdquo ; diyor .

2 . Paralel Hayatlar

Evlendikten sonra her adımı birlikte atmaya alıştığınız eşinizle farklı ilgi alanlarına sahip olmak , aradaki bağların zayıflamasına neden olabilir . Eşiniz futbol maç ; ı izlemek isterken siz sinemaya gitmeyi tercih edebilirsiniz .

Zamanla birlikte geç ; irdiğiniz zaman ve ortak noktalarınız azalır . Gittiği yerlerde onunla aynı zevk ve hobileri paylaşan bir erkekle karşılaştığında ise kadın , bu kişiyle eşinle olduğundan daha fazla şey paylaştığını ve onun yanında daha mutlu olduğunu dü ; şü ; nebilir . Uzmanlara gö ; re bu duygu ; kadını , gerç ; ekten istemese bile , eşinde bulamadığı mutluluğu dışarıda aramaya itebiliyor .

3 . Heyecan Bitince Sorunlar Başlıyor

Dr . Nancy , &ldquo ; Bazı kadınların oldukç ; a gü ; zel evlilikleri var ; ç ; ocuklar , eşleri ve sağlıkları yani her şey yolunda . Ancak evlilikleri sıkıcı olmaya başlamışsa yeni heyecanlar aramaya yö ; nelebiliyorlar , &rdquo ; diyor .

Her şey yolunda gitse bile ilişkinin ilk zamanlarındaki hayallerin , umutların , saatlerce oturup sohbet etmenin ö ; zlemi ağır bastığında kadınlar , bu heyecanları yeniden yaşamak istediklerini belirtiyorlar . www . realage . com . tr tarafından hazırlanmıştır .

Ü ; nlü ; bir sosyal ağ yö ; neticisi Stephany Alexander sitede yü ; rü ; ttü ; ğü ; anket sonucunda &ldquo ; Aldatan bir kadın , yakalanmamak iç ; in uğraşmanın ve kovalamanın verdiği heyecanı cazip bulur , &rdquo ; diyerek kadınların aldatmalarının nedenlerinden birini aç ; ıklıyor .

4 . İntikam Alma İsteği

Gü ; nü ; mü ; z kadınları eskiden olduğu gibi oturup eşlerinin onları aldatma ihtimalini dü ; şü ; nmü ; yor . Uzmanlara gö ; re , eğer bir kadın eşinin onu aldattığına dair en ufak bir şü ; phe dahi duyarsa , intikam alma isteğiyle o da aynı yolda ilerleyebiliyor .

&ldquo ; Gö ; ze gö ; z , dişe diş&rdquo ; mantığı gü ; nü ; mü ; z ilişkilerinde dahi gö ; rü ; lebiliyor . Eşlerinin onları aldattığını dü ; şü ; nen kadınlar aynı hakkı kendilerinde de gö ; rü ; yor . Tartışılabilir bir bahane olmasa da ç ; oğu kadın eşlerinin onları aldatmasına karşılık intikam almayı tercih edebiliyor .

5 . Gü ; vende Hissetme İhtiyacı

Kadınları aldatmaya iten bir diğer neden ise kendilerini gü ; vende hissetme istekleri . Bir ilişki başladığında kadın her konuda kendini gü ; vende hissetmek ister . İşte , evde ve dışarıda başkalarından gelebilecek tehlike ya da durumlara karşı korunma ihtiyacı hisseder . Bir sorun olduğunda yanında birinin varlığına gereksinim duyar .

Uzmanlara gö ; re , eğer erkek bu gü ; veni sağlamada başarısızsa , kadın kendini savunmasız ve yalnız hissedebilir . Bö ; yle bir durumda kadın , eşiyle konuşarak bu sorunu ç ; ö ; zemediğinde , ihtiyacını duyduğu korunmayı başkalarında arayabilir .

6 . Ego Tatmini

Kadınlar ç ; ok sevdikleri ve sevildiklerini hissettikleri bir ilişki yaşıyor olabilirler . Ancak eşinin onu sevdiği iç ; in iltifat ettiğini dü ; şü ; nmeye başladığında , gerç ; ekten gü ; zel ve ç ; ekici olduğunu başkalarından da duyma isteği duyar .

Başka birisiyle birlikte olmak , hala arzulanılan bir kadın olduğunu kendine kanıtlamanın en kolay yoludur . Dr . Orbuch bu durumu ; &ldquo ; Eşiniz sizi ne kadar severse sevsin , gü ; zelliğinizi ve ç ; ekiciliğinizi diğer kişilerden de duymak isteyebilirsiniz . Bu durumda kadınlar eşlerini aldatma yolunu seç ; erek kendi egosunu tatmin edebilir , &rdquo ; diyerek aç ; ıklıyor .

Aldatmanın ardındaki neden ne olursa olsun , erkekler eşleri ile kendileri arasındaki sorunları ç ; ö ; zmeye ç ; alışmalıdır . Kadınlar oldukç ; a duygusaldır . Sevgi ve şefkatle yaklaşıldığında , bir hata yapmış olsalar bile pişman olup hemen geri adım atmayı dü ; şü ; neceklerdir .

Realage

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile