Kadinlar Pazari'nin Nazife Teyze'sine Veda

Kadinlar Pazari'nin Nazife Teyze'sine Veda

Konya’da ‘Kadinlar Pazari’nin son kadin esnafindan olan ve 45 senedir geçimini pazar tezgahindan saglamaya çalisan 75 yasindaki Nazife Akkas, 1 aydir tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti.

Konya’da kadinlarin kendi yetistirdikleri ürünleri satmasi sebebiyle halk arasinda ‘Kadinlar Pazari’ olarak bilinen Melike Hatun Çarsisi’nda 45 yil tezgah açan ve geçimini buradan saglayan 75 yasindaki Nazife Akkas, karaciger yetmezligi nedeniyle tedavi gördügü Necmettin Erbakan Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde hayatini kaybetti. Hastane islemlerinin ardindan Nazife Akkas’in cenazesi yakinlarina teslim edilerek Haciveys Camisi’ne götürüldü. Ögle namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Nazife Akkas, Üçler Mezarligina defnedildi.

"Esnaflik yaparak bazi kadinlara da örnek oldu"

Nazife Akkas’in yegeni 56 yasindaki Mehmet Ali Akkas, "Yillardir Kadinlar Pazari’nda esnaflik yapiyordu. Ailesinin geçimini saglamak için destek oluyordu. Esnaflik yaparak bazi kadinlara da örnek oldu ve onun sayesinde bazi kadinlar orada bir is sahibi oldu. Bu zamana kadar Kadinlar Pazarindaki esnafligi son 1 yila kadar devam etti ve vefat etti. Allah rahmet eylesin" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile