Kadınlar Şiddeti Çıplak Ayakla Protesto Etti

Kadınlar Şiddeti Çıplak Ayakla Protesto Etti

Antalya’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Antalya Kadın Platformu üyeleri, çıplak ayakla yürüyüş yaptı.

Yürüyüş boyunca slogan atan kadınların etrafında kadın polislerin olması dikkatleri çekti. Antalya Kadın Platformu üyeleri, Aydın Kanza Parkı’nda bir araya geldi. Polis kadınların güvenli bir şekilde yürümesi için Güllük Anafartalar Caddesi’nin sağ şeridini araç trafiğine kapattı. Kadınlar sloganlar eşliğinde, ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçti. Yaklaşık bir kilometre boyunca tef çalarak yürüyen kadınlar, sık sık oturma eylemi yaptı. Boyunlarında mor fular olan kadınların bazıları ayakkabılarını çıkararak çıplak ve ojeli ayaklarıyla yürüdü. Bazı erkeklerin ve çevredeki kadınların da desteğiyle yürüyen kadınlar, zaman zaman sloganlar attı. Yürüyüşe kız çocuklarda destek verdi. Yürüyüş yapan kadınların etrafında kadın polislerin olması dikkatleri çekti. Polislerden rahatsız olan bir platform üyesi kadın, polislere, ‘Devlet gücünün yanımızda bu şekilde görünmesini istemiyoruz' diyerek tepkisini dile getirdi.

Yürüyüşleri Yavuz Özcan Parkı’nda Son bulan kadınlar, burada bir süre daha sloganlar attı. Kadınlar bugünün anlamını taşıması nedeniyle yere üzerinde, “Şiddetinizle ve savaşınızla barışmıyoruz” yazılı dev bir kumaş serdi. Kadınlar ardından ellerini boya kovasına sokarak, kumaş üzerine ellerini bastı. Bu sırada bir erkek işçide kadınların arasına girerek, onlara destek oldu.Platform adına basın açıklaması yapan Aysel Aydın, Türkiye’de her geçen gün kadına yönelik şiddetin meşrulaştığını söyledi.

Son 10 yıl içinde cinsel suçların 4 katına çıktığını savunan Aydın, hükümetin projeleri ile köle kadınlar hedeflediğini ileri sürdü.Açıklamanın ardından ‘Kadına yönelik şiddet sürüyor, isyanımız büyüyor, ‘Eşit ve özgür bir dünya için el ele’, Erkek devlet şiddetine Son’, Kadın, yaşam, özgürlük’ gibi sloganlar atan kadınlar sessizce dağıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile