Kadınlar Taleplerini Belirledi

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu, İzmir'de yaşayan kadınların taleplerini belirlemek için yaptığı çalışmaların sonucunu açıkladı.

İzmir Kent Konseyi Hizmet Binası'nda düzenlenen basın toplantısında, 14 aydır kadınların taleplerini belirlemek için özel çalışmalar yaptıklarını belirten İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu Başkanı Şennur Genç, kadınların sorunlarının hemen çözülebilecek kadar basit olmadığını söyledi.

Sorunların çözümü için en başta kadına bakış açısı olarak ülke politikasının değiştirilmesi ve Kadın Bakanlığı'nın kurulması gerektiğini savunan Genç, siyasetçilerin kadın bedeni üzerinden siyaset yapmamasını istedi. Genç, 14 ay boyunca kadın sorunları ve çözümü için toplantılar, çalıştaylar düzenlediklerini ifade ederek, rapor ve İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 Yıllık Stratejik Planları'na girmesini istedikleri talepleri belirlediklerini aktardı.
Genç'in konuşmasının ardından belirlenen talepler toplantıya katılan kadınlar tarafından okundu. Planlara dahil edilmesi istenilen listede, belediye bütçesinin toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme kriterlerine göre yapılması, ulaşımda yoksul, işsiz, şiddet mağduru kadınlara indirimli ya da sosyal yardım olarak belediye tarafından verilmiş bilet uygulaması, köprü ve üst geçitlerin hamile ve yaşlı kadınların kullanıma elverişli hale getirilmesi, karanlık bastıktan sonra kadınların durak arasında, evlerine duraktan daha yakın yerde inmelerine imkan verilmesi, parklarda bebek alt bezi değiştirme ve emzirme odalarının yapılması gibi talepler dile getirildi.

Toplantıda konuşan İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kadınların kahkaha atmasına ilişkin sözlerini hatırlattı. Kahkahanın insana özgü olduğunu anlatan Aydın, kahkaha atmanın utanılacak bir şey olmadığını söyledi.

Toplantıya katılan kadınlar, Arınç'ın sözlerini kahkaha atarak protesto etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile