Kadınlara İnsan Hakları Eğitimi

Kadınlara İnsan Hakları Eğitimi

Kadının İnsan Hakları Projesi tarafından geliştirilen Kadının İnsan Hakları Eğitimi çalışmaları çerçevesinde Muğla'da ilki geçtiğimiz yıl içinde gerçekleşen, ilk dönem eğitimine katılan Huzurevi Müdürlüğü, Çocuk Yuvası Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü kadın çalışanlarından oluşan 17 katılımcıya sertifikaları düzenlenen törenle verildi

Kadının İnsan Hakları Projesi tarafından geliştirilen Kadının İnsan Hakları Eğitimi çalışmaları çerçevesinde Muğla'da ilki geçtiğimiz yıl içinde gerçekleşen, ilk dönem eğitimine katılan Huzurevi Müdürlüğü, Çocuk Yuvası Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü kadın çalışanlarından oluşan 17 katılımcıya sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Salonunda gerçekleşen törene Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Alparslan, Eğitim Sorumlusu Psikolog Semra Karaağaçlı, eğitim alan bayanlar ile diğer ilgililer katıldı. Törende konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Alparslan, Sosyal Hizmetlerin yaşlısı, engellisi, bayanı ve genci ile büyük bir aile olduğunu belirterek, " Biz büyük bir aileyiz. Muğla il genelinde Kadın Konukevi var. Bu konukevinde şiddete maruz kalan 50 tane bayan kalıyor. Maalesef konuk evi çok dolu. Her geçen gün başvuran sayısı artıyor" dedi.
Kadının İnsan Hakları Eğitim Programının Muğla'daki ilk eğitiminin geçtiğimiz yıl tamamlandığını belirten İl Müdürü Alparslan, " Kadının İnsan Hakları Projesi tarafından geliştirilen Kadının İnsan Hakları Eğitimi 1998 yılında Türkiye'de daha fazla yaygınlaşması amacıyla SHÇEK ile işbirliği içinde uygulanmaya başlanmıştır. Eğitim 16 Oturumdan oluşmaktadır. Muğla'da ise ise ilk eğitimimizi geçtiğimiz yıl temmuz ayında tamamladık. İlk eğitim çalışmasına Huzurevi Müdürlüğü, Çocuk Yuvası Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü kadın çalışanlarından oluşan 17 katılımcı katıldı. Grup çalışmaları içinde Kadının İnsan Hakları, Kadının Ekonomik Hakları, Anayasal Hakları, İletişim, Aile İçi Şiddet ve Doğurganlık gibi hakları sayabiliriz. Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı, Kadının insan ve vatandaş olarak haklarının neler olduğu konusunda bilinçlenmesi, Yazılı yasalarda öngörülen hakların ve bunların nasıl kullanılabileceğini ve eleştirebilmeyi öğrenmeyi, Sözlü yasalar olarak adlandırılan gelenek, görenek ve günlük uygulamaların hakları nasıl belirlediği, kısıtladığı yada ihlal ettiği konusunda kadınları bilinçlendirmeyi hedeflemekte. Bundan sonraki eğitimlerimiz devam edecek. Bu eğitimi almak isteyen bütün bayanlarımızı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bekliyoruz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile