Kadinlara 'Tek Ses Olun' Çagrisi

Kadinlara 'Tek Ses Olun' Çagrisi

Izmit Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü tarafindan "1000 Ses Tek Nefes" sloganiyla 1000 kadinin katilimiyla kurulacak olan koro için basvurular devam ediyor.

Izmit Belediyesi, kadinlarin toplumdaki yerini ve görünürlügünü artirmak amaciyla sadece kadinlardan olusacak bir koro kuracak. Kadinlarin sesinin daha gür çikmasi adina kurulacak olan koro için geçtigimiz hafta itibariyle baslayan basvurular sürüyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Izmit Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Burcu Bineklioglu, "Cumhuriyetimizin 100. yilina özel tarihi bir etkinlige imza atiyoruz. Kadinlarin birlikteligini temsil eden ’1000 Ses Tek Nefes’ kadin korosunu olusturuyoruz. Bu koroyu kadinin toplumdaki yerini ve gücünü temsil edecegine inandigimiz için kuruyoruz. Erbil Aydin sefimizin önderliginde Atatürk’ün sevdigi sarkilari seslendirecegimiz, Cumhuriyet kadini olmanin gururunu yasayacaginiz 1000 Ses Tek Nefes kadin koromuza herkesin katilimlarini bekliyoruz" dedi.



"Bu projede seve seve, cani gönülden yer aliyoruz"

Projeye katilmak için basvuruda bulunan Ayse Aydin isimli vatandas, "Cumhuriyet kadinlari olarak bu projede seve seve, cani gönülden yer aliyoruz. Umarim çok keyifli, çok güzel olur. Cumhuriyetin 100. yilina yakisir bir proje gerçeklesecek. Bizler korolarda yer alan kisileriz. Umarim çok coskulu, Cumhuriyetin 100. yilina yakisan çok güzel bir konser olacak. Izmit Belediyesinin de bunu organize etmesi bizim için gurur vesilesi" diye konustu.



"Çok heyecanlandim"

Degerlendirmelerde bulunan 29 Ekim Kadinlari Dernegi Kurucu Baskani Gülsen Müstecaplioglu ise "Ilk duydugumda çok heyecanlandim. Su anda kadinin adi yok diyebilirim ama biz diyoruz ki ‘biz variz’. Onun için ‘1000 Kadin Tek Nefes’ bana çok iyi geldi. Onun için buradayim. 29 Ekim kadinlari olarak da destekliyoruz. Mor Ev’de çalismalarimiz da devam ediyor. Bence ses getirecek. Cumhuriyetimizi baska türlü kurtaramayacagiz. Cumhuriyeti kadinlar kurdu aslinda. Insallah ‘1000 Ses Tek Nefes’ isik olacak, ses olacak, 29 Ekim’e yakisan bir sey olacak. Hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile