Kadınlara Verem Hastalığı Anlatıldı

Kadınlara Verem Hastalığı Anlatıldı

Verem Haftası nedeniyle Bucak Halk Eğitim Müdürlüğü ile Bucak Toplum Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği programda kadınlara verem hastalığı anlatıldı.

Bucak Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Bucak Toplum Sağlığı doktorlarından Uzm. Dr. Okan Badıllıoğlu verem hastalığı ile ilgili bilgiler verdi. Veremin dünyada ve Türkiye'de çok ciddi bir hastalık olmaya devam ettiğini bildiren Uz.Dr. Okan Badıllıoğlu, "Dünya nüfusunun üçte biri verem basili ile enfektedir. Verem basili ile enfekte oranının yüzde 10'unun yaşamlarının bir döneminde verem hastası olma ihtimali vardır. Dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon verem hastası ortaya çıkmakta bunun 1.7 milyon insan veremden ölmektedir. Ülkemizde ise 10-15 milyon arası insan verem mikrobu taşımaktadır. Bu insanların yüzde 5-10'u yaşamlarının bir döneminde verem hastası olma ihtimalleri güçlüdür" dedi.
Uz.Dr. Badıllıoğlu veremin erken teşhisi halinde ölümcül bir hastalık olmaktan çıktığını da ifade ederek, "Verem bulaşıcı bir hastalık olduğu için önemli olan erken teşhistir. Erken teşhis halinde hem hasatlığın bulaşmasını hem de öldürücülüğün önüne geçilmiş olur" diye konuştu. Verem hastalığının iki üç haftadan fazla süren öksürük, balgam çıkarma, kanlı balgam, ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, göğüs ve sırt ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile