Kadınlardan Okuma Yazma Kursuna Yoğun İlgi

Kadınlardan Okuma Yazma Kursuna Yoğun İlgi

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kadınlara yönelik okuma yazma kursu açıldı.


Kadın Destek Merkezi (Kadem) bünyesinde açılan kursa kadınlar oldukça ilgi gösteriyor. Henüz 3 haftadır başlayan kurslara değişik nedenlerden dolayı okula gidemeyen ve yaşları 30 ila 60 arasında değişen 40 kadın katılım gösteriyor. Okuma yazmaya oldukça hevesli olan kadınlar, yaşlarının ilerlemesine aldırış etmeden okuma yazma öğrenebilmek için büyük bir azim örneği sergiliyorlar. Kursa gelen kadınların en büyük hedefi ise, en kısa sürede okuma yazmayı öğrenmek.

Kursiyerlerin her gün ücretsiz olarak evlerinden alınıp evlerine bırakıldığını belirten Kadın Destek Merkezi İdari Sorumlusu Zerrin Baygeldi, kursun asıl amacının kadınların iş hayatlarına atılmaları, toplum hayatında daha aktif rol oynamaları ve daha iyi bir gelecek yetiştirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Kurs sayesinde okuma yazma bilmeyen genç kızların, annelerin ve hatta ninelerin ilerleyen yaşlarına rağmen engel tanımadan okuma yazma öğrendiklerini kaydeden Baygeldi, kursun kadınlar tarafından oldukça ilgi gördüğünü kaydetti.

Kursun yaklaşık 3 haftadır başladığını ve dönüşümlü olarak 3 ay devam edeceğini dile getiren Baygeldi, “Şu anda okuma yazma kursumuzda yaşları 60 ila 25 arasında değişen 40 kursiyerimiz var. Kursiyerlerimizin hepsi okumaya çok hevesliler. Ayrıca kursa gelen kursiyerlerimizin çocukları için de ayrıca ücretsiz kreşlerimiz bulunuyor. Annelerimiz okuma yazma öğrenirken, çocukları da kreşlerde hocalarımız tarafından eğitiliyor” diye konuştu.

Okuma yazma kursu öğretmeni Özlem Bozkurt ise, “Yaklaşık 3 haftadır Kadem kapsamında okuma yazma kurslarını veriyorum. İlk geldiğim zaman açıkçası biraz tedirgindim. Olur mu? olmaz mı? Sıkıntı yaşanır mı? Yaşanmaz mı? Tarzında ama o kadar hevesliler ki okuma yazmak için, benden daha da heyecanlı, daha da hevesli, daha da istekli. Onların bu isteği, bu hevesi zaten beni daha bir canlandırıyor. Gerçekten de çok başarılılar. Onlara baktığım zaman biliyorum ki gerçekten zamanında hepsi okumayı çok istemiş ama imkansızlıklar yüzünden okuyamamış. Zaten birçoğu belli bir yaşın üstünde. Ama çok çabuk bir şekilde okuma yazmaya geçtiler gerçekten. Bu hızla giderse her halde 2 aya kalmaz çok rahat bir şekilde okuma yazmaya geçeriz inşallah” dedi.

Kursiyerlerden Ayfer Çoğaltay da, “Yaşım 52. Şimdiye kadar okuma yazma öğrenemedim. Bundan sonra inşallah öğrenmeyi başaracağım. Bize bu imkanları sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kursiyerlerden Hacer Işık ise, imkanlar el vermediği için okula gidemediğini belirterek, “Şimdi okumaya heves ettiğim için okula geldim. Allah öğretmenlerimizden razı olsun inşallah. Allah devletimizden razı olsun bize bu imkanları sağladıkları için. Okumak yazmak çok güzel” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile