Kadınlardan özgürlüklerini gelinlikle sembolize etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde biraraya gelen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde biraraya gelen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne dikkat çekmek için gelinlik ve, hamile kıyafetleriyle eylem yaptı. Kadına yönelik şiddetin kanuni ve kabul edilebilir olmadığını vurgulayan meclis üyeleri, toplumdaki duyarlılığı arttırmak amacıyla Konak Pier önünde toplanarak Kemeraltı'na kadar yürüdü ve basın açıklaması yaptı. Dayak yiyen, tacize uğrayan, küçük yaşta zorla evlendirilen kadınların görünüşlerinin makyajla canlandırıldığı eyleme İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, kadın dernekleri temsilcileri ve toplumun çeşitli kesimlerinden kadınlar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Belediye Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Av. Pelin Erda, şiddet gören kadınlara çağrıda bulunarak, "155 Polis İmdat veya Alo 183 hattını arayıp yaşadığınız şiddeti bildirerek, destek alabileceğiniz en yakın yeri öğrenin. İzmir olarak şanslıyız. Biri İl Sosyal Hizmetler'e, ikisi ilçe belediyelerine ve biri de Büyükşehir Belediyesi'ne ait olmak üzere dört sığınma evi var. Ayrıca barodan da avukatlık desteği alabilirsiniz. Sessiz kalmayın." dedi.

Eyleme katılan, daha önce şiddet görmüş kadınlardan Müzeyyen Dinçer ise, "Şiddet gören kadınlarımız, genellikle çocukları için boşanmak istemiyor. Aslında şiddet dolu bir evde çocuklar daha mutsuz oluyor. Kendi güçlerinin farkına varsınlar ve yaşadıkları şiddete dur demek için ilgili yerlere başvurmaktan çekinmesinler." şeklinde konuştu.

Ege Kadın Dayanışma Vakfı Başkanı ve 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları da aile içi şiddeti gören çocukların da ileride şiddet uygulayan bireyler haline dönüştüğünün bilimsel açıdan kanıtlandığını, bu zincirleme etkiyi kırmak için ilkokuldan itibaren eğitilmeleri gerektiğini vurguladı.

Basın açıklamasının ardından hemcinslerine, üzerinde "Alo 183" numarasının yer aldığı aynalar dağıtan kadınlar, etkinliği Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Karşıyaka Çarşısı, Bornova Forum Alışveriş Merkezi, Şirinyer Forbes Caddesi, Bayraklı Sevgi Yolu, Balçova Agora Alışveriş Merkezi ve Çiğli'de sürdürdü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile