Kadinlardan Pastacilik Kursuna Yogun Ilgi

Kadinlardan Pastacilik Kursuna Yogun Ilgi

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan pastacilik kursu yeni pastacilarin yetismesine imkân sunarken, birçok kadinin da ev ekonomisine destek oluyor.

Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (VANMEK) 18 farkli bransta 98 kurs ile Vanlilara hizmet vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Kadin Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi tarafindan açilan pastacilik kursu da kadinlar tarafindan büyük ilgi görüyor. Hafta içi her gün belirli saatlerde egitim alan kursiyerler, pasta ve çesitlerinin yapimini uzman egitmenler tarafindan uygulamali olarak ögrenerek meslek ediniyor. Yaklasik 3 ay boyunca sürecek olan kurs egitimi sonunda kursiyerler, Il Milli Egitim Bakanligi onayli ustalik belgesi almaya hak kazaniyor.

Kadin istihdamina katki saglamak adina bu kurslari açtiklarini belirten Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskani Selma Biçek, “Pastacilik kursu kadinlar tarafindan büyük bir ilgi görüyor. Simdi 30 kisiye yakin ögrencimiz var. Kursiyerlerimiz bu kursta sosyallesiyorlar, meslek ögreniyorlar ve ev ekonomilerine de katki sagliyorlar. Ögrencilerimiz kurstan çok memnun. Bizde böyle bir seye vesile oldugumuz için çok mutluyuz” dedi.

“Internetten siparis almaya basladim”

Pasta yapma becerisini kursta gelistirdigini belirten kursiyer Makbule Subasi, “Ben buraya gelirken pek fazla bir sey bilmiyordum. Kursa geldikten sonra pasta ve çesitlerinin yapimini ögrendim. Simdi birçok pasta çesidi yapabiliyorum. Açmis oldugum sosyal medya hesaplarindan da siparis almaya basladim. Amacim kendimi pastacilik konusunda en üst seviyeye çikartmak ve daha sonra yurt disinda bir is yeri açmak istiyorum” dedi.

Açilan kurslardan çok memnun oldugunu söyleyen Gülsen Arslan ise “Buraya geldikten sonra pastacilik konusunda birçok yenilik ögrendim. Simdi çok daha güzel ve lezzetli pastalar yapiyorum. Böyle bir imkâni bize saglayan Van Büyüksehir Belediyesine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile