Kadınların Dokudukları Halılar Amerika'ya Gönderiliyor

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Kurtkulağı beldesinde, Halı ve Kilim Dokumacılığı Kursu'na katılan kadınların sipariş üzerine dokudukları ürünler ABD'ye gönderiliyor.

Ceyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı kurslara katılan 15 kadın, atölye olarak tarihi Kurtkulağı Kervansarayı'nın bir odasını kullanıyor. Kadınlar, hem meslek öğrendiklerini hem de bu yolla aile bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi. 15'er kişilik gruplar halinde, 3 buçuk ay süren kurslarda başarı göstererek sertifika alan kadınların el emeği göz nuru ürünlerini özel bir firma vasıtasıyla ABD'ye sattıkları bildirildi.
Belediye Başkanı Bekir Yılmaz, kursları tamamlayan kadınların aynı atölyede üretime devam etmelerini sağladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Beldemizde en önemli sorun işsizlik. Kadınlarımız burada meslek öğrenirken aynı zamanda aile bütçelerine de katkı sağlamış oluyor. Dokunan halı ve kilimler ihraç edilirken aynı zamanda beldemizin tanıtımı sağlanmış oluyor. Belediye olarak halı ve kilim atölye sayısını artırmak için çalışıyoruz."
(MÇ-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile