Kadinlarin El Emegiyle Ürettikleri Çeyizlik Esyalar Sergilendi

Kadinlarin El Emegiyle Ürettikleri Çeyizlik Esyalar Sergilendi

Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde bulunan Kurbanbaba Gençlik Merkezinde kadinlarin el emegiyle ürettikleri çeyizlik esyalar sergilendi. Kadinlarin hem çeyiz hazirligi hem de ekonomik kazanç elde etmek amaciyla büyük bir titizlikle hazirladiklari el isi ürünler, sergi boyunca büyük ilgi gördü.

Sahinbey Belediyesine bagli Kurbanbaba Gençlik Merkezinde bulunan el sanatlari kursuna katilan kadinlar, yaptiklari el emegi çeyizleri sergiledi. Sergide, geleneksel dantel örtülerden islemeli nevresim takimlarina, igne oyalarindan dekoratif ev aksesuarlarina kadar genis bir yelpazede el emegi ürünler tanitildi. Katilimcilar, hem bu özel ürünleri yakindan inceleme firsati buldu hem de satin alarak kadinlarin emegine destek verdi. Kurbanbaba Gençlik Merkezi yetkilileri, bu tür etkinliklerin kadinlarin sosyal hayata katilimini artirmak ve aile bütçelerine katki saglamak amaciyla düzenlendigini belirtti.



“Is yeri açip para kazanan ögrencilerimiz var”

Ögrencilerin kurs sayesinde is yeri açtigini belirten kurs ögretmeni Songül Çiloglu, “Bugün burada 1 yil boyunca yaptigimiz ürünlerin sergisini yapiyoruz. Bu kurslar meslek edindirme kurslari. Ögrenciler burada kendilerine çeyiz ürünleri hazirlar. Anneler çocuklari için daha ekonomik oldugunu düsünerek çeyiz hazirliyorlar. Burada is ögrenip siparis alan ögrencilerimiz de var. Aile bütçesine katki bulunan ögrencilerimiz de var. Su anda buradan isi ögrenip kendisine is yeri açip para kazanan ögrencilerimiz de var. Hatta benim gibi ögretmenlik yapan ögrencilerimiz de bulunmakta” dedi.



“Burasi bizim terapi merkezimiz”

Kursun ögrencilere çok sey kattigini söyleyen ögrenci Lütfiye Sahan, “Bize burada çok güzel imkanlar saglandi. Benim içim çok önemli bir yer burasi. Ben hem kendime yapiyorum hem de siparis üzerine çalisiyorum. Burasi bana geçim kaynagi oldu diyebilirim. Benimle birlikte birçok kadinin hayatina katki saglayan bir kurs. Burasi bizim terapi merkezimiz. Biz burada sosyallesiyoruz. Ev hanimlari için çok önemli bir alan” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile