Kadinlarin En Büyük Derdini Kitaplastiran Çevik'e 'Yilin En Basarili Yazari' Ödülü

Kadinlarin En Büyük Derdini Kitaplastiran Çevik'e 'Yilin En Basarili Yazari' Ödülü

Uluslararasi Dublin Üniversitesinde klinik psikoloji üzerine doktora yapan ve vajinusmus tedavisi hakkinda kitap yazan Belkis Rüzgar Çevik’e ‘Yilin en basarili yazari’ ödülü verildi.

Dublin Üniversitesinde klinik psikoloji üzerine doktora yapan aile danismani Belkis Rüzgar Çevik, kaleme aldigi vajinusmus tedavisini anlattigi kitabiyla yilin en basarili yazari ödülünü aldi. Basarili aile danismani Çevik, kadinlarda görülen cinsel islev bozukluklari üzerine çalismalar yapiyor. Kitabinda özellikte Türkiye’de diger ülkelere oranla daha fazla görülen vajinusmus ve tedavisi hakkinda bilgiler veren Çevik, evli kadinlara bu konuda yardimlarda bulunuyor. Vajinismusun bir hastalik olmadigini bir cinsel islev bozuklugu oldugunu dile getiren Çevik, sadece danismanlik alarak bunun üstesinden çok kolay bir sekilde gelinebileceginin altini çizdi.

’’Bu alanda 11 yildir arastirma ve çalisma yapiyorum’’

Vajinusmus alaninda 11 yillik bir çalisma ve arastirma yaptigini belirten Çevik, ’’Bireylerin cinsel olarak kendilerini fark etmesi, anlamasi ve problemlerini tanitmasi için yardimci olmaya çalisiyorum. Her yastaki kadinin vajinismus tedavisini online terapi ve yüz yüze görüsmeler ile yenebilmelerine yardimci oluyoruz. Özellikle de cinsel islev bozuklugu olarak bilinen vajinismus alaninda arastirma ve bunun yaninda danismanlik yapiyorum. Bununla birlikte ‘Vajinismus Tedavisi’ adinda bir kitap da yazdim. Vajinismus, en kolay tedavi edilebilir cinsel islev bozuklugudur. Bunun tedavisi kisiden kisiye farklilik gösterebilmektedir. Bununla ilgili detayli tüm bilgilendirmeleri kitabimda paylastim. Bu kitapla ‘Yilin en basarili yazari ödülünü de aldim. Daha önce de yilin aile danismani ödülüne layik görülmüstüm. Bize inanan ve birlikte yol aldigimiz herkese sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile