Kadinlarin Pandemi Döneminde Ürettigi Tüm Eserler Bu Sergide

Kadinlarin Pandemi Döneminde Ürettigi Tüm Eserler Bu Sergide

Samsun Ilkadim Halk Egitim Merkezi’ndeki kursiyerler ve usta ögreticiler tarafindan üretilen yaklasik 1000’e yakin el emegi göz nuru eserler görücüye çikti.



Pandemi döneminde kapali kalan halk merkezlerinde üretim hiz kesmedi. Ev ekonomisine katki saglamak isteyen kadinlar, usta ögrenciler tarafindan online ders alarak ögrendikleri bilgileri evlerinde uyguladi. Bu kapsamda Ilkadim Halk Merkezi tarafindan düzenlenen etkinlikle kadinlarin pandemi döneminde yaptigi el sanatlari ürünler Kurtulus Yolu üzerinde kurulan stantlarla alicilarini bekliyor. Stantlarda organik iplerden yapilmis oyuncaklar, takilar, el emegi tablolar, sepetler, islemeler bulunuyor.

Serginin açilisinda bir konusma gerçeklestiren Ilkadim Halk Egitim Merkezi Müdürü Murat Yalçinkaya, "Samsun Büyüksehir Belediyemizin açik sahne etkinlikleri kapsaminda Ilkadim Belediyemizin destekleriyle Halk Egitim Merkezi usta ögreticilerimiz ve kursiyerlerimiz yaklasik 15 aydir bazi sikintilar içerisindeydi. Egitmen arkadaslarimizla beraber dedik ki bir sergi açalim. Kendi bütçelerine katki bulunmasi amaciyla burada sergimizi gerçeklestiriyoruz" dedi.



Ilkadim Halk Egitim Merkezi’nde Usta Ögretici olan Sevgi Kasim ise" Bizler Büyüksehir Belediyesi, Ilkadim Belediyesi ve Ilkadim Halk Merkezi isbirligiyle bir buçuk yil içerisinde çalisamadigimizin, evlerde ürettigimiz ürünlerin görsel olarak satisa sunmak istedik. Bütçemize katkida bulunmak, sesimizi duyurmak için ve unutulmaya yüz tutmus el emegi ürünlerini tekrardan hatirlatmak amaciyla bir sergi açilisi yaptik. Bu sergide bütün alanlardan ürünler var. Amacimiz bizlerin evde oturarak degil de üretken kadinlar olarak bir seyler üretip bütçemize katkida bulunmak var oldugumuzu göstermektir" diye konustu.

Sergi aksam saatlerine kadar açik kalacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile