Besni Kaymakamligi öncülügünde Atmali Girisimci Kadinlar Kooperatifi tarafindan yöresel ürün pazari kuruldu. GAP Idaresi, Il Özel Idaresi ve Hayirsever Isadami Ali Erdemoglu tarafindan yaptirilan yöresel ürün pazari tören ile açildi. Yöresel ürün pazarinda girisimci kadinlar tarafindan yapilan yöresel ürünlerin satisi yapilacak.
Açilis töreninde konusan Besni Kaymakami Nazli Demir, “Yaklasik bir yildir emek verdigimiz deyim yerindeyse gecemizi gündüzümüze katarak kurdugumuz Atmali Girisimci Kadinlar Kooperatifi ile birlikte canla basla çalistigimiz Atmali Yöresel Ürün Pazarimizin açilisini gerçeklestirmenin gururunu yasiyoruz. Yaptigimiz açilista, kamu kurum ve kuruluslarimizin degerli temsilcileri, Halk Egitim Merkezimizin ve Aile Destek Merkezimizin emektar usta ögreticileri ve ögrencileri, Atmali köyümüzün kiymetli vatandaslari, saymayi unuttugum pek çok misafirimiz ve tabi ki her etkinlikte programda sogukta sicakta kahrimizi çeken her daim yanimizda olan kiymetli basin mensuplarimiz bizleri onurlandirdi.
Projemiz 2021 yilinda yapilan ihale bedeline göre KDV dahil 2 milyon 136 bin Türk Lirasina mal oldu. Yaptigimiz ilave harcamalarla beraber bugün yaklasik 2 milyon 300 bin liralik bir yatirimi kazandirmis olduk. Bu yatirimin yaklasik 1 milyon 200 binini GAP Idaresinden, 600 bin TL’sini hayirsever is adamimiz Ali Erdemoglu’nun destegiyle tamamladik, kalan kismini da Valimizin destekleriyle Il Özel Idaremiz tarafindan karsilandi.
Yapim asamasi tamamlandiktan sonra donatimi ile ilgili Ticaret Bakanligimizin destek programi içerisinde bir destegi oldu. Ayrica bugünde burada bizleri onurlandiran Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskanimiz Fatma Sahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardimcimiz Fatma Öncü sag olsun bizleri kirmadi. Bir talimatiyla gördügünüz bu tesisteki dolaplarimizi raflarimizi çöp kutularimizi oturma banklarimizi bizlere gönderdi.
Ilçemize ilimize ülkemize böylesine güzel bir tesisi kazandirmanin gururuyla emegi geçen destek olan yanimizda olan herkese çok tesekkür ediyorum. Kahramanlarim Atmali Girisimci Kadinlar Kooperatifimizin yolu bahti açik olsun, kazanci bol ve bereketli olsun insallah” dedi.
Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise konusmasinda; ‘’Ne mutlu ki bize kadinin elinin degdigi bir açilista hep birlikte bulunmaktayiz ve kariyerinde basarili olmus hanimefendiler ile bu açilisi yapiyoruz. Bu ayri bir gururdur. Ben öncelikle bu projede canla basla çalisan Kaymakamimiz Nazli Demir’e çok tesekkür ediyorum.
GAP Idaresi yetkililerine de çok tesekkür ederim. Birde bizim her türlü zorlugumuzda elimizden tutan arkamizda duran isadami Ali Erdemoglu ve Erdemoglu ailesinin kiymetli üyelerine özel bir tesekkür ediyorum. Bu projede de diger projelerde de oldugu gibi bizleri yalniz birakmadilar.
Bizim bir iddiamiz var idealimiz var. Adiyaman’i turizm kenti yapmak ve Adiyaman’i tüm dünyaya tanitmak. Adiyaman gerçekten bagrinda dünya hazinelerini barindiran bir sehir” ifadeleri kullandi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Ahmet Aydin ise konusmasinda kadin dayanismasina dikkat çekerek, “Ben burada bu hanim dayanismasindan dolayi Kaymakamimiz Nazli Demir ve kooperatif baskanimiza özelikle tesekkür ediyorum. Sanayi Bakanligimiz, GAP idaresi marifeti ile bu projeyi onayladi. Arkasindan Valimiz Özel Idare Destegi ile çok büyük katkida bulundu yine akabinde Merinos Holding sag olsun her yerde izi var her yerde eseri var. Burada da Kaymakam Hanimi yalniz birakmadilar. Akabinde dolaplari ve bir takim müstemilati ile ilgili Fatma Sahin hanimefendi büyük bir destek vererek el birligi ve güç birligi ile bu eseri tamamladik hayirli ugurlu olsun emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu.
Milletvekili Yakup Tas yaptigi konusmada, “Bu proje GAP, Besni kaymakamligi ve hayirsever is adami Ali Erdemoglu’nun katkilariyla bugüne gelmistir. Kaymakamimiz, Bakanimiz, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve Erdemoglu ailesi Besni’nin arkasinda durdugu sürece burada daha güzel projeler yapilacaktir. Erdemoglu Ailesi’ne çok tesekkür ediyorum. Erdemoglu Ailesi’nin Besni daha çok hayir yapacagindan benim süphem yok. Besnili kardeslerimin girisimci ruhu var. Kadinlarimizin bu yöresel ürünleri satacaklarindan ve hatta dünyaya mal edeceklerinden hiç süphem yok” dedi.
Fatma Sahin yaptigi konusmada, “Bu çalismanin Atmali’ya, Besni’ye, Adiyaman’a, Gaziantep’e ve tüm bölgeye hayirli olmasini diliyorum. Komsuya geldik komsu hakki bizim medeniyetimizde önemli bir deger. Komsu hakki o kadar önemli bir hakki ki sevgili Peygamber Efendimiz bu degeri miras kilabiliriz demistir. Bu anlamda Besni bir sey dedigi zaman, Adiyaman bir sey dedigi zaman bu medeniyet kodlarimizin bize vermis oldugu talimatlari yerine getiriyoruz. Söylenen seyi yerine getirmek var, gücümüz ile yanlarinda olmak destek olmak bizim açimizdan çok önemli. Gaziantep’ten komsu sehirden sizlere muhabbet sevgi ve saygi getirdik Allah hepinizden razi olsun diyorum” seklinde konustu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Yardimcisi Fatma Öncü ise yaptigi konusmada, “Bölge olarak baktigimizda belki daha bati taraftan kadinin içinde bulundugu durumu, çalisma hayatina entegrasyonu, projelerde yer almasi biraz daha önyargili gibi bakiliyor. Oysaki burada bugün gördügüm basta sizlerin beyefendilerin destekleri de her daim olmak üzere her konuda kendileri sahada aktif olarak yer aliyorlar. Biz bakanlik olarak kurulus yilimizdan bugüne kadar sosyal hizmetler Bakanligi olarak temelde aileyi bir bütün olarak kabul ediyoruz. Erkek ve kadin olarak ailenin içerisindeki bütün bireylerin esit oranda destekleyip güçlendirmek amaçli yola çikmis bir hizmet politikamiz var ama bu alanda geçmis döneme baktigimizda kadinlarimizin önünü açmak için ciddi projeler baslatmis, devam eden projeleri de yürütür durumdayiz. Tabi bu projelerin en basta temsilcisi ve Lideri Sayin Baskanimiz Fatma sahin hanimefendiye minnettar kaliyoruz bugün dahi kendisinin imza attigi programlari devam ettiriyoruz. Kadinlar konusunda genç kizlar konusunda bir ailede hem babanin hem de hanimefendinin ne kadar nitelikli ve donanimli olursa gelecek topluma da o kadar dogru bir sekilde sekillendirdigini her birimiz tecrübe ediyoruz. Ben her birinize çok çok tesekkür ediyorum. Bugün Adiyaman’imizin, kuruluslarimizi da tek tek ziyaret ettim her birinin yüzlerindeki mutluluk, ifade inanin sizlerin eseri ben her birinize saygilarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardinda kurdele kesildi ve tören sona erdi. Açilisa Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardimcisi Fatma Öncü, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Adiyaman Milletvekili Yakup Tas, Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut, Besni Kaymakami Nazli Demir, Tut Kaymakami Erkut Pamuk, çesikli kamu kurum ve kurulus temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.
Kadinlarin Yöresel Ürün Pazari Açildi
Adiyaman’in Besni ilçesine bagli Atmali köyünde girisimci kadinlarin ürünlerinin satilacagi yöresel ürün pazari açildi.



















